De Unie


AEGON: Personeelsbijeenkomsten vakbonden / ORen

27 augustus 2003 - Op 16 juli jl. hebben wij u berichtgeving gezonden over de herstructureringsplannen van AEGON en een vooraankondiging gedaan van personeelsbijeenkomsten die wij - in samenwerking met de ondernemingsraden op verschillende locaties beleggen.

Onderstaand treft u een overzicht van de diverse bijeenkomsten aan:
* Maandag 1 september 11.30 uur Leeuwarden; Burmania-/Praediniuszaal

* Maandag 1 september 14.30 uur Groningen; bedrijfsrestaurant.

* Dinsdag 2 september 15.30 uur Nieuwegein (Spaarbeleg); 11e etage rechtsachter

* Woensdag 3 september 10.30 uur Den Haag Mariahoeve; VC 11/12
* Woensdag 3 september 14.00 uur Utrecht (AXENT/AEGON); bedrijfsrestaurant 6e etage

Op 4 september zullen de vakorganisaties opnieuw met de directie spreken. Uw reacties op de plannen, problemen die u signaleert, uw vragen, wensen en verlangens zijn zeer belangrijk als input voor dat overleg. De personeelsbijeenkomsten zijn dan ook bedoeld om een en ander te inventariseren, opdat wij voor u aan de slag kunnen. Voor alle duidelijkheid: het betreft geen besloten ledenvergaderingen van de bonden, ook niet-georganiseerden zijn welkom! Vakorganisaties en ondernemingsraden houden onderling nauw contact over hetgeen aan de verschillende overlegtafels wordt besproken en proberen hun activiteiten zo goed mogelijk te synchroniseren. Op 25 augustus hebben we de voorlopige stand van zaken besproken in de AEGON Kadergroep van OR-vertegenwoordigers, kaderleden en de vakbondsbestuurders, en onze bijeenkomsten definitief ingepland.

Voor deze meetings is telkens ca. 1 uur uitgetrokken, met een beperkte uitloopmogelijkheid.
De directie heeft toestemming verleend om de bijeenkomsten in werktijd te laten plaatsvinden, met de kanttekening dat de verkoop moet kunnen doorgaan en er waar nodig een minimale bezetting op afdelingen moet zijn. Omdat alle partijen eraan hechten dat er géén belemmeringen zijn om de bijeenkomsten te kunnen bezoeken, raden wij u aan om hierover intern afspraken te maken met uw locale management en uw OR-vertegenwoordigers.

Wij rekenen op uw komst!

Dennis Kohen, De Unie
Margot Steffens, FNV Bondgenoten
Ahmed Kansouh, CNV Dienstenbond
Gabriëlle Verberne, BBV


* Intropagina Commerciële verzekeringen

woensdag, 27 augustus 2003