Ingezonden persbericht

International Film Festival Rotterdam

PERSBERICHT

woensdag 27 augustus 2003

Sandra den Hamer per 1 maart 2004 benoemd tot algemeen directeur IFFR

Het bestuur van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft Sandra den Hamer (44) benoemd tot algemeen directeur. Op dit moment deelt Den Hamer het directeurschap met Simon Field. Deze laatste zal het IFFR na de komende, 33e festivaleditie (21 januari - 1 februari 2004) verlaten. Simon Field heeft dan twee succesvolle termijnen van vier jaar voltooid.

Vandaag maakte IFFR-bestuursvoorzitter Hans van Beers op het Rotterdamse festivalkantoor bekend dat Sandra den Hamer per 1 maart 2004 als enige directeur het festival zal gaan leiden.

Van Beers: "Het bestuur van het IFFR is zeer tevreden over de ontwikkeling van het festival in de afgelopen jaren. Daarbij erkent het bestuur de belangrijke rol die Simon Field en Sandra den Hamer hebben vervuld bij de ontwikkeling van het festival tot het grootste meerdaagse culturele evenement van Nederland. Ook de internationale status van Rotterdam als festival voor onafhankelijke en innovatieve filmkunst groeit nog elk jaar. Het bestuur is Simon Field voor zijn bijdrage aan het succes van het festival veel dank verschuldigd."

"Voor een zorgvuldige benoemingsprocedure heeft het bestuur zich uitgebreid georiënteerd. De afgelopen maanden is zowel met de staf van het IFFR als met een grote delegatie filmprofessionals uit binnen- en buitenland gesproken over de positie en toekomst van het festival. Duidelijk werd dat het specifieke karakter en de kracht van Rotterdam gevormd wordt door de combinatie van festival met het Hubert Bals Fonds en de CineMart. De toekomst van het IFFR ligt dan ook in de voortzetting van het in de afgelopen jaren gevoerde beleid. Dit vraagt om continuïteit - beproefde expertise, managementkwaliteit -, maar ook om artistieke visie en durf tot vernieuwing."

Van Beers: "Mede dankzij deze gesprekken werd het bestuur in zijn mening gesterkt dat Sandra den Hamer de ideale persoon is om de leiding van het IFFR op zich te nemen. Nationaal is haar kennis van de Nederlandse filmsituatie van groot belang voor het festival. Als oprichter en boegbeeld van de CineMart en het Hubert Bals Fonds heeft zij een enorm internationaal netwerk opgebouwd. Daarnaast speelt Den Hamer al geruime tijd ook inhoudelijk een bepalende rol binnen het festival." "Het bestuur onderschrijft Den Hamers visie, dat een groot en veelzijdig festival als het IFFR gebaat is bij zeer gevarieerde artistieke perspectieven. Het steunt dan ook haar voornemen om de programmastaf te versterken en deze een meer zichtbare rol te laten spelen. In deze opzet is de directeur tevens hoofdredacteur; een rol die meer aansluit bij de diversiteit in de hedendaagse cinema."

Simon Field en Sandra den Hamer zullen samen verder werken aan de voorbereiding van de 33e editie van het International Film festival Rotterdam. Gezamenlijk zullen zij de toekomstvisie van het IFFR formuleren in het kader van de Cultuurnota's 2005-2008 van de Rijksoverheid en van de Gemeente Rotterdam. In deze aanvragen zal het toekomstige artistieke en organisatorische beleid van het festival nader worden omschreven.

Sandra den Hamer (1959) studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Na een korte periode bij het Nederlands Filmfestival, kwam zij in 1986 bij het IFFR waar zij begon als coördinator van de CineMart. In 1992 werd ze benoemd tot adjunct-directeur en in 2000, naast Simon Field, tot codirecteur.

(einde persbericht)

Noot aan de redactie:

Informatie: IFFR Persvoorlichting, Bert-Jan Zoet
tel +31.10.8909090
email press@filmfestivalrotterdam.com

IFFR festivalwebsite: www.filmfestivalrotterdam.com


- - - - - - - - - - - - - - - - - -
International Film Festival Rotterdam
Press Department
Press Officer: Bert-Jan Zoet

P.O. Box 21696
3001 AR ROTTERDAM
The Netherlands

tel + 31 10 890 90 90
fax + 31 10 890 90 91
email press@filmfestivalrotterdam.com
http://www.filmfestivalrotterdam.com

IFFR 2004: Wed, Jan. 21 - Sun, Febr. 1, 2004


---
Message created at: Wed, 27 Aug 2003 18:58:54 +0200 Message sent by: press@filmfestivalrotterdam.com Message served by: Filmfestivalrotterdam.com, the Netherlands
---