Ingezonden persbericht


Stichting Poprevival

BACK HOME

Persbericht, 27 augustus 2003


Organisatie komt met waarschuwing

Back Home nu al voor de helft vol

Hardenberg- Precies een maand voor de poprevival Back Home VI op 20 september in de Evenementenhal Hardenberg gehouden gaat worden, had men in de voorverkoop al de helft van het totaal aantal kaarten verkocht. Daarmee is duidelijk het bewijs geleverd dat Back Home leeft als nooit tevoren. Volgens Nel Kamphof van de Evenementenhal kwam de voorverkoop bij de vorige edities meestal pas eind augustus op gang. De kans is groot dat veel vaste Back Home-bezoekers doodleuk wachten met het kopen van kaartjes tot midden september, maar als het zo doorgaat met de voorverkoop komen er veel mensen voor een dichte deur. Daarom zoeken we nu met deze waarschuwing de publiciteit, zegt pr-deejay Roel Zweers van de organiserende Stichting Poprevival Back Home.

We hebben de Evenementenhal slechts één ding moeten beloven toen we besloten terug te komen na een jaartje Podium en dat was dat we ons gezamenlijk aan het (strenge) toelatingsregiem zouden houden. Het toelatingsregiem houdt in dat alle kaarten in de voorverkoop zullen worden aangeboden bij de Evenementenhal en de VVV in Hardenberg. Zijn deze verkocht, dan zal er absoluut geen kaartverkoop plaatsvinden op zaterdag 20 september. Natuurlijk stemden we daarmee in, veiligheid boven alles, maar wat ons betreft komen er 5000 bezoekers, zegt Zweers.

Een ludieke publieksactie, om de voorverkoop voor Back Home binnen enkele dagen onder de aandacht van honderdduizenden te brengen, is inmiddels afgeblazen.