Gemeente Langedijk


Koninklijke onderscheiding voor A.C Verduin
29 augustus 2003

De heer Verduin (65) is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden hem opgespeld tijdens een jubileum-feestavond van Handbalvereniging AHC Kolping in sportcomplex de Hoornse Vaart te Alkmaar. Kolping vierde tevens het veertig jarig bestaan.

Arie Verduin ontvangt de onderscheiding omdat hij gedurende een reeks van jaren actief betrokken is bij de handbalsport. Zowel handbalvereniging Kolping te Sint-Pancras, Hollandia T. te Tuitjenhorn, Meervogels en de afdeling Noord-Holland Noord van de handbalbond profiteerden van zijn kennis en inspanningen. Naast zijn werk als zelfstandig tuinder, hovenier en uitvoerder in de groenvoorziening helpt hij zich sinds 1963 tot heden vooral handbalvereniging Kolping. In de periode 1963-1992 was hij trainer/coach van verschillende teams van handbalvereniging Kolping. Tevens was hij tot 1990 lid van de Technische Commissie. Tussen 1972 en 1988 was hij ook lid van de Tournooicommissie. Tot op heden bekleedt de heer Verduin nog diverse functies voor Kolping. Sinds 1998 is hij de distributeur van het Verenigingsblad, lid van de technische commissie, begeleider van coaches en trainers. Voor Hollandia T. was de heer Verduin trainer en coach van het 1e damesteam in de periode 1967-1972. Van 1969 tot 1974 was hij voor de bond lid van de Algemeen Technische Commissie. En het 1e damesteam van Meervogels had in de periode 1993-1995 de heer Verduin als trainer/coach. De heer Verduin, sinds 1994 erelid van Kolping, ontvangt de onderscheiding tijdens een feestelijke avond aan het einde van een speciale jubileumdag met ballentournooi en barbecue.

De onderscheiding werd zaterdagavond uitgereikt om 20.30 uur, in de feestzaal van de Hoornse Vaart aan de Hertog Aalbrechtweg 4 te Alkmaar.