Politie Flevoland

Verkeersincidenten

Flevoland 31-8-2003 -

Rood licht controle

Urk - De politie op Urk heeft dinsdagmiddag een rood verkeerslicht controle gehouden op de kruising Urkerweg-Meep en Toppad. Er reed niemand door rood licht.

Rijden onder invloed

Almere - De politie reed dinsdagnacht over de Basilicumweg en zag een automobilist rijden, die aan de kant werd gezet om te moeten blazen. Dat lukte echter niet, agenten vermoedde dat de man (25 jaar) gedronken had en daarom werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Ook dit lukte niet, daarnaast had de man geen papieren bij zich en twijfelden agenten mede daarom aan zijn identiteit. Daarop is de man ingesloten op het politiebureau ter ontnuchtering en vaststelling van zijn persoonsgegvens.

Aanrijding met letsel

Zeewolde - Een 38-jarige man uit Kerkwijk is dinsdag aan het eind van de middag onderuit gegaan met zijn motor. Dit gebeurde op de Gelderseweg. Toen agenten ter plaatse kwamen, lag de man in de berm ter hoogte van de Oogstweg. Hij klaagde over pijn aan zijn schouder en werd daarna overgebracht met de ambulance naar het Sint Jansdalziekenhuis in Harderwijk.

De motorrijder kwam van de Industrieweg en ging rechtsaf de Gelderseweg op is in de bocht naar links, volgens zijn verklaring tegen in de rechterberm liggend betonblok gereden. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en kwam te vallen. De politie onderzoekt de zaak.