Concours Hippique International Officiel (CHIO)


CHIO Rotterdam

Datum: 30 augustus 2003

Kür op muziek in Kralingse Bos gewonnen door Edward Gal

Rotterdam, 30 augustus 2003 - Edward Gal heeft met Gestion Lingh met ruime voorsprong vanavond de Grand Prix Kür op Muziek gewonnen op het uitverkochte dressuurterrein van het CHIO in het Kralinsge Bos. Als tweede eindigde Antoinette Falandt met Jarwo en Arjen Teeuwissen met Gestion Goliath mocht het witte lint in ontvangst nemen.

De bijzondere sfeer die de Rotterdamse Kür altijd al kenmerkt inspireerde de ruiters tijdens hun proeven. "Gestion Lingh ging bijna vanzelf, daar word je blij van", aldus Edward Gal die stralend de Interchem Hexagon prijs in ontvangst nam. Tijdens de ereronde wisten de Flemmingh-zoon, Gestion Lingh, en zijn berijder nogmaals het publiek te imponeren met prachtige verheven bewegingen.

De aanhang van de Schiedamse Antoinette Falandt, voor wie het een thuiswedstrijd was, maakten hun enthousiasme door luid gezang kenbaar. De persjury, die gevraagd was deze rubriek afzonderlijk te jureren, deelde het enthousiasme van de supporters en beloonde Antoinette Falandt met de eerste prijs.

Tijdens dit 55e CHIO is het de 50e keer dat de heer N. van Stigt als official aanwezig was. Reden voor het CHIO bestuur om de heer Van Stigt voor aanvang van de Kür eens in het zonnetje te zetten.