Politie Noord- en Oost Gelderland



Borculo, Hofstraat

dd. 29 aug. tussen 11.45 en 14.15 uur

Feit: radarcontrole

Passanten: 533. Overtredingen: 165. Hoogst gemeten snelheid: 55 km waar 30 mag

Controleplek lag pal voor ingang plaatselijke basisschool.


Winterswijk, Houtladingstraat

dd. 29 aug. omstr. 16.00 uur

Feit: bedreiging en openlijke geweldpleging tegen bewakingspersoneel verdachten: 18-j en 19-j beiden uit Winterswijk en twee moeten nog aangehouden worden, persoonsgegevens zijn bij de politie bekend. Na afloop van het Volksfeest ontstond er buiten ruzie tussen een viertal jongens en het securitypersoneel wat door de organisatie was ingehuurd. Er ontstond een vechtpartij waarbij het personeel werd getrapt en geslagen en tevens werd er met stukken van stoeptegels naar hen gegooid en verder werden zij met fietspompen bedreigd. 1 van de mannen van het bewakingspersoneel liep een gezwollen gezicht op door de klappen die hij had gekregen. Uiteindelijk wist de ter plaatse geroepen politie twee mannen aan te houden en deze zijn ingesloten. Twee anderen die weggevlucht waren worden later door de politie aangehouden. De politie onderzoekt de zaak verder.


Aalten, Bredevoortsestraatweg

dd. 29 aug. om 18.00 uur

Feit: aanrijding met letsel

betrokkene 1: 44-j autobestuurder uit Aaalten

betrokkene 2: 27-j motorrijder uit Bredevoort

Toedracht: Be 1 reed over de Patrimoniumweg ri. de Bredevoortsestraatweg. Hij stopte voor de kruising en wilde met zijn auto linksaf slaande Br.voortsestr.weg op. Hij verleende daarbij geen voorrangs aan Be die daar op zijn motor reed. Be 2 gleed onderuit en botste tegen de auto van Be 1 aan. Hierbij brak hij zijn been. Be 2 is overgebracht naar het SKB ziekenhuis. Be 1 kwam met de schrik vrij. Beide voertuigen zijn afgesleept.


Zeddam, Beekseweg

dd. 30 aug. om 00.15 uur

Feit: drankrijder

verdachte: 28-j man uit Kleve (Dld)

De man blies tijden een routinecontrole 250 Ugl= 0,5.7 Net teveel dus. Een boete van 190 euro plus een rijverbod van 1 uur was zijn deel.


Terborg, Walstraat

dd. 30 aug om 02.45 uur

Feit: drankrijder

verdachte: 18-j man uit Ulft.

De man reed de Marktstraat tegen het verkeer in (geslotenverklaring) bij controle bleek hij aan bacchus te hebben geofferd. Hij blies 470 Ugl= 1 promile. Proces verbaal is opgemaakt.


Beek gem Bergh

Arnhemseweg

dd. 30 aug. om 02.45 uur

Feit: nog een....

verdachte: 22-j man uit Beek

Man had met zijn auto de gehele rijbaan nodig en bij controle bleek hij 610 Ugl=1,4 promile te blazen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.


Winterswijk, Dingstraat

dd. 30 aug. om 03.05 uur

Feit: nog maar een...

verdachte: 25-j man uit Winterswijk

Ook hij had gedronken. De man blies tijdens een routinecontrole 570 Ugl=1,3 promile. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


Doetinchem, Innovatieweg

dd. 30 aug. om 02.45 uur

Feit: inbrekers nog net op tijd gepakt.

verdachten: 32-j uit Doetinchem en 36-j man uit Huissen
Tijdens surveillance controleerde de politie op het indiustrieterrein een auto met daarin twee mannen die een doodlopende straat uit kwamen rijden. Beide mannen hadden het zweet dik op het voorhoofd staan en verklaarden net met een meisje (was nergens te vinden) een plezierig samenzijn te hebben gehad. Echter op de achterbanks stonden wel twee grote dozen. Er volgde een nietszeggend verhaal over de dozen en bij nader onderzoek bleken de dozen met inhoud zojuist door hen uit een bedrijf van het industrieterrein te zijn gestolen. Het zweten kwam dus toch ergens anders van vervolgens zijn de twee mannen aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak verder.


Einde berichten.


Rein Brummel

06-51084364