Rijn & Venen 12.15 uur

Utrecht 31-8-2003 - Persberichten district Rijn & Venen

Negeren stopteken
WILNIS De politie heeft op zaterdagavond rond 21.00 uur een 16-jarige jongen uit Wilnis bekeurd voor het negeren van een stopteken, het rijden in strijd met een gesloten verklaring en voor het niet in orde zijn van de voorrem en het opgevoerd zijn van de bromfiets.

De jongen kreeg op de Herenweg een stopteken maar gaf hier geen gehoor aan en reed door. Uiteindelijk kon hij op de Wilnisse Zijweg gestopt worden en is meegenomen naar het bureau waar hij zijn bekeuringen ontving en zijn bromfiets moest achterlaten voor nader technisch onderzoek.

Belediging
ABCOUDE Tijdens het toezicht houden op de Hoogstraat werden in de nacht van zaterdag op zondag surveillerende agenten beledigd door een 34-jarige man uit Vinkeveen. Nadat de verdachte was meegedeeld dat hij was aangehouden voor belediging, wilde de verdachte niet meewerken aan de aanhouding. Daarop werd hij geboeid overgebracht naar het bureau en na onderzoek door een arts in verband met staat van dronkenschap ingesloten in een cel.
Een uur later besloot een 17-jarige jongen uit Baambrugge op de Hoogstraat een ander koppel agenten te beledigen. Hij werd aangehouden, overgebracht naar het bureau en voorzien van een boete kon hij deze weer verlaten.

Belediging en mishandeling
LINSCHOTEN/MONTFOORT - De politie heeft op zaterdagavond een 16-jarige jongen en een 18-jarige man beiden uit Montfoort aangehouden op verdenking van mishandeling van een 12-jarige jongen uit Montfoort. De 16-jarige jongen werd bovendien aangehouden voor beledigen van een agent.

Aanleiding was een viertal geparkeerde fietsen op de rijbaan van een groepje kinderen op de Cattenbroekerdijk te Linschoten. De verdachten wilden op een scooter passeren, maar werden gehinderd door de fietsen op de rijbaan. Daarop werd door het duo een fiets omgetrapt en korte tijd later het 12-jongetje eigenaar van de omgetrapte fiets klemgereden en geslagen. Het stel probeerde ook de andere drie kinderen te trappen, maar deze konden de scooter met agressors ontwijken.

Aan de hand van het signalement werd door de politie in de Hoogstraat in Montfoort de bromfiets aangetroffen en werd de 16-jarige bestuurder aangehouden. Deze bood verzet en uitte direct beledigingen richting de politie. Daarop werd hij geboeid en meegenomen naar het bureau. Korte tijd later werd ook de 18-jarige man aangehouden.