Eemland zuid 13.00 uur

Utrecht 31-8-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Verkeerscontrole
LEUSDEN / WOUDENBERG In de nacht van zaterdag op zondag 31 augustus controleerde de politie het verkeer op de Middenweg, Asschatterweg, Randweg en Geeresteinlaan. Van 45 personen werd een blaastest afgenomen. Drie personen hadden teveel gedronken. Een 17-jarige bromfietser uit Amersfoort blies 290 ug/l, een 20-jarige automobiliste uit Amersfoort blies 440 ug/l en een 18-jarige bromfietser uit Hoogland blies 335 ug/l. Verder overtraden 23 bestuurders de maximum snelheid, droeg één van hen geen gordel en één geen valhelm.

Onder invloed
AMERSFOORT Een 20 jarige man uit Amersfoort is zaterdagavond om 23.00 uur aangehouden, omdat hij op de Magelhaenstraat diverse aanrijdingen had veroorzaakt en was doorgereden. Hierdoor ontstond een vechtpartij met betrokkenen van de aanrijdingen. Het bleek dat de man teveel had gedronken; hij blies 565 ugl/l bij een ademanalyse.

Gestolen motorfiets
AMERSFOORT Op de Ringweg Randenbroek heeft de politie zaterdagmiddag om 14.30 uur na een melding een 17-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden, die even daarvoor een motorfiets had gestolen. Politiemensen troffen bij de jongen niet alleen de gestolen motor fiets aan, maar ook een zak met gereedschap. De jongen is verhoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autoruit vernield
AMERSFOORT Zaterdagmiddag 30 augustus om 16.00 uur konden politiemensen op de Houtmanstraat een 33-jarige man uit Amersfoort aanhouden, die door getuigen was staande gehouden. De verdachte had een autoruit vernield en werd meegenomen naar het bureau. Daar troffen politiemensen bij de verdachte ook gereedschappen en een kleine hoeveelheid harddrugs aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oproer bij bruiloft
HOOGLANDERVEEN - In een feestgelegenheid aan de Van Tuylstraat is zaterdagmiddag 30 augustus rond 16.30 uur oproer ontstaan, omdat bepaalde personen het niet eens waren met de bruiloft die daar gevierd werd. Een groepje mensen heeft het eten voor de bruiloftsgasten willen vernielen. Een gast is daarbij mishandeld en naar het Meander Medisch Centrum overgebracht. Later die middag stond een groep vrouwen met spandoeken tegen de bruiloft te demonstreren. Deze vrouwen zijn door de politie weggestuurd. Later die avond zijn vernielingen aan een geparkeerde auto van één van de gasten aangebracht. De politie heeft met vier surveillanceautos de situatie in de gaten gehouden. De aanleiding voor de ongeregeldheden ligt in de relationele sfeer. Geen van de betrokkenen doen aangifte.