Heuvelrug 13.00 uur

Utrecht 31-8-2003 - Persberichten district Heuvelrug

Toezicht horeca
WIJK BIJ DUURSTEDE In de nacht van zaterdag op zondag 31 augustus 2003 hield de politie toezicht op de Markt. Nadat het evenement Kleurrijk was afgelopen, verplaatste het recreërende publiek zich naar de horecagelegenheden in de omgeving. Daar deed zich een aantal incidenten voor. In een café aan de Veldpoortstaat was een vechtpartij. Later die nacht probeerde een man een bord van Kleurrijk te stelen, maar hij rende weg toen hij de politie in de gaten kreeg. Hij sprong zelfs in het water om aan de politie te ontkomen. Vanwege een melding van een vechtpartij staakte de politie de zoekactie. Bij het Kostverlorenpad deed zich rond 02.40 uur ook een vechtpartij voor. Tot slot, om circa 03.00 uur, vochten op de Markt diverse mensen met elkaar. Eén verdachte gedroeg zich daarbij zo opstandig, dat de politie hem moest verwijderen. Rond 04.00 uur was het rustig.

Fietser ten val
RHENEN Zaterdagmiddag 30 augustus kwam een 17-jarige fietser uit Opheusden op de Grebbedijk lelijk ten val, omdat de plastic tas die hij in zijn handen hield, tussen de spaken was gekomen. Omdat hij een flinke verwonding aan zijn rechterarm had, is hij in de ambulance naar het Gelderse Vallei ziekenhuis vervoerd.

Brandwonden
WIJK BIJ DUURSTEDE Aan de Vlierstraat eindigde zaterdag 30 augustus om circa 16.15 uur een etentje in een ongeval. Drie personen liepen brandwonden op toen zij de spiritusbranders van een fonduestel wilden bijvullen. De ter plaatste gekomen ambulance vervoerde twee slachtoffers (afkomstig uit IJsselstein en Heerenveen) naar het Universitair Medisch Centrum. Eén slachtoffer kon op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis. (leeftijden slachtoffers onbekend)

Brand
RHENEN - In een loods bij de Gedachteniskerk aan de Herenstraat, werd zaterdagmiddag 30 augustus rond 15.50 uur een stapel oude kranten aangestoken. De brand heeft schade aan de houten deuren van de loods aangericht. De politie onderzoekt de brandstichting.