HOLLAND SYMFONIA

Holland Symfonia speelt op Uitmarkt o.l.v. chef-dirigent

Onder leiding van de Engelse dirigent Roy Goodman, die onlangs is benoemd tot chef-dirigent met ingang van seizoen 2004-2005, geeft Holland Symfonia op zondag 31 augustus tijdens de Uitmarkt op het Museumplein in Amsterdam van 12.45 tot 13.30 uur een flitsend concert op het Brandpodium, met feestelijke, opzwepende, stoere, maar hier en daar ook lieflijke muziek.
Met de lange hete zomer in het achterhoofd hopen de musici van Holland Symfonia revanche te kunnen nemen op vorig jaar, toen bij de Uitmarkt het allereerste optreden van het nieuwe orkest door enorme regenbuien geen doorgang kon vinden.

Programma:
zondag 31 augustus 2003, 12.45 uur
Brandpodium / Museumplein, Amsterdam
dirigent: Roy Goodman

Sergej Prokofjev - Scytische Suite (Ala en Lolly) John Adams - Short Ride in a Fast Machine
Aaron Copland - Uit Rodeo: Corral Nocturne, Hoe Down John Williams - Uit Raiders of the Lost Ark:
Raiders March

Biografieën:

Holland Symfonia, een nieuw orkest, een nieuw geluid

Holland Symfonia brengt eigenzinnige programma's en vernieuwende educatie. Het orkest verzorgt concerten in Noord- en Zuid-Holland, en treedt daarnaast op met zijn vaste partners Het Nationale Ballet en de Nationale Reisopera.
Nieuw in seizoen 2003-2004 is de serie Live @; een reeks theatrale producties, die onder meer wordt uitgevoerd in de Lichtfabriek te Haarlem. In deze opvallende serie werkt Holland Symfonia een of meerdere keren samen met dansers, acteurs en een klezmerband. Er wordt veel aandacht besteed aan decors en licht- en ruimte-effecten. Met ingang van seizoen 2004-2005 is Roy Goodman benoemd tot chef-dirigent van Holland Symfonia. Per seizoen zal hij zeven concertprogramma's, minstens één serie balletvoorstellingen, en twee speciale projecten dirigeren.

Roy Goodman, dirigent

Goodman heeft een grote staat van dienst. Hij is chef-dirigent van het Manitoba Chamber Orchestra en dirigeert orkesten als het Royal Scottish National Orchestra, het London Philharmonic, het Radio Kamer Orkest, het Gelders Orkest en Amsterdam Sinfonietta. In vele gerenommeerde Europese operahuizen heeft Goodman werken van Händel, Mozart en Beethoven gedirigeerd. Van 1990 tot 1998 is hij een jaarlijkse gast in het Badische Staatstheater in Karlsruhe geweest. Een jaar later maakt hij zijn debuut aan de Engelse Nationale Opera met Glucks Orpheus. In 2001 heeft hij de productie van Händel's Giulio Cesare geleid en vervolgens Alcina binnen en buiten Europa. Mozarts Figaro staat in 2004 op het programma. Ook heeft hij meegewerkt aan diverse bijzondere cd-producties. Zo zijn onder zijn leiding voor de eerste keer de complete symfonieën van Beethoven, Cherubini, Schubert, Schumann en Weber met historische instrumenten op cd opgenomen. In 2002 verleende de University of Hull in Groot-Brittannië Roy Goodman het eredoctoraat in Muziek.

Kijk voor meer informatie op www.hollandsymfonia.nl of www.roygoodman.com .

22 aug 03 10:00