Gemeente Leiden

Bijenexcursie Heempark Leiden

Publicatiedatum: 28 augustus 2003

De bijenexcursie Bijen en hun drachtplanten in het Leidse Heempark vindt plaats op zondag 31 augustus om 14.00 uur. De excursie is georganiseerd door de Imkervereniging Leiden en de afdeling Natuur- en Milieueducatie van de gemeente Leiden. De excursie in het Heempark duurt ongeveer anderhalf uur. Toegang en deelname zijn gratis.

DIENST MILIEU EN BEHEER - De bijenexcursie bestaat uit een wandeling door het Heempark waar bezoekers de bloemen zien die bijen nu nog kunnen vinden. In de Bijenstal geven imkers uitleg over hun bijenvolken en krijgen bezoekers de kans om de talloze bijen in hun kasten te zien. Kleine bijenvolkjes zijn uitgegroeid tot volksstammen en sommige kasten zijn bijna niet op te tillen door de vele kilos honing die zich daarin bevinden. In de komende tijd worden de bijen ingewinterd. Dat betekent dat de honing wordt vervangen door suiker. De honing wordt vervolgens verkocht.

Naast de bijenexcursie kunnen bezoekers een demonstratie honingslingeren bijwonen.

Na afloop van de excursie wordt de versgeslingerde honing te koop aangeboden. Honing van de imker is altijd te koop in het Heempark, maar speciaal op deze zondag zijn ook andere honingproducten te koop, zoals zeep, waskaarsen, honingwijn en honingkoeken.

Het Heempark is gelegen aan de Oegstgeesterweg (tegenover de sportvelden van Lugdunum). De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00uur. Van mei tot en met september ook op zondag van 14.00-17.00 uur.

Deze pagina is gewijzigd op 1-09-2003