Ingezonden persbericht

QUOTE CHALLENGE 2003 SUCCESVOL VAN START

Versailles, 31 Augustus 2003 â¤" Vanochtend is de tweede editie van The Quote Challenge, Europa's meest politiek incorrecte sportevenement, onder oorverdovend lawaai van start gegaan vanuit de tuinen van het Palais de Versailles. De 55 deelnemers van The Quote Challenge, waaronder veel Bekende Nederlanders en leden van de Quote 500, zijn samen goed voor een vermogen van 1,2 miljard euro. Ze brengen met hun bolides ter waarde van ruim 11 miljoen euro liefst 25.000 pk op de weg. Er ligt zesduizend kilometer voor hen, die de coureurs in zeven dagen afleggen, de dorst onderweg lessend met 500 liter Mumm champagne.

The Quote Challenge 2003 voert via Barcelona langs Sevilla, Fez, Marbella, Madrid en Tours alvorens op zaterdagmiddag 6 september te finishen bij restaurant Lute in Ouderkerk a/d Amstel. Uit vrees voor de strenge Franse en Spaanse politie hebben de deelnemers met vooruitziende blik een 'boetebudget' van enkele tonnen op zak. Tijdens de etappes in Marokko wordt gehoopt op enige coulantie, aangezien koning Mohammed VI bekend staat als een groot autosportliefhebber.

Aan de start traden liefst 11 Porsches, 10 Ferrari⤮s en 3 Aston Martins aan. De duurste deelnemende bolide is de Rolls Royce Phantom van 525.000 euro, met achter het stuur Frits Hessing. Er is in dit recessiejaar echter ook plaats gemaakt voor een Skoda diesel, die uiteraard wel 250 kilometer per uur rijdt.

Onder de deelnemers bevinden zich BNN-presentator Rob Kamphues en ondernemer Michel Perridon, hoofdsponsor van Jos Verstappen. Quote-hoofdredacteur Jort Kelder rijdt in de redactie-Porsche met ondermeer de actrices Georgina Verbaan en Lizelotte van Dijk (bekend uit GTST) als bijrijdsters. Zoals voor alle deelnemers geldt ook voor dit team een dresscode, waarbij is gekozen voor het thema 'pornoster' c.q. 'adult film actress'. The Quote Challenge is immers geen snelheidswedstrijd, maar een behendigheidsrally waarbij ook de dresscode en de prestaties tijdens het exclusieve avond- en nachtprogramma tellen. De deelnemers wacht ondermeer een Arabian Nights-party in Fez en een exclusieve private party in Nikki Beach te Marbella.

The Quote Challenge is exclusief te volgen via www.quotenet.nl, waar de verwikkelingen van minuut tot minuut worden gevolgd. Geïnteresseerden kunnen de race bovendien volgen via de speciale Quote sms-service.

Noot voor de redactie,