Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 31 augustus 2003

* BRAND IN WONING
BERGSCHENHOEK - Zaterdagavond omstreeks kwart over negen ontstond, vermoedelijk door een gasexplosie, brand in een woning aan de Rottekade. Hierbij raakte een 54-jarige bewoonster gewond. Zij wist zich in veiligheid te brengen. De vrouw werd, met onder meer tweedegraads brandwonden in haar gezicht en handen, door GGD-personeel vervoerd naar het MCRZ, locatie Zuiderziekenhuis. Enecopersoneel sloot de gasleiding af en omstreeks tien uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'. De woning werd onbewoonbaar verklaard, terwijl een aantal omliggende woningen aanzienlijke brand- en rookschade opliep. De Technische Recherche stelt een nader onderzoek in.


* VERDACHTE MISHANDELING MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN

Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield zaterdagavond een 45-jarige man uit Rotterdam in zijn woning aan de Kleine Visserijstraat aan. Hij had even daarvoor een 52-jarige man uit Schiedam op de Mathenesserdijk mishandeld met een vuurwapen. Het slachtoffer werd, naar aanleiding van een verkeerssituatie, klemgereden door de 45-jarige Rotterdammer. Hierna stapte de verdachte uit de auto en sloeg met een vuurwapen tegen het hoofd van de 52-jarige Schiedammer. Vervolgens stapte de man weer in zijn auto en reed weg. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in en hielden de man even later in zijn woning aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* JONGEN VAN SCOOTER BEROOFD
Zondagmorgen omstreeks één uur werd op de Meent een 17-jarige jongen uit Krimpen aan de Lek van zijn scooter beroofd. Het slachtoffer werd aangesproken door een onbekende jongen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd het slachtoffer vervolgens gesommeerd zijn scooter af te staan. Met de buitgemaakte scooter reed de berover weg in onbekende richting.


* TAXICHAUFFEUR BEROOFD
Zondagmorgen omstreeks vier uur werd in de Zaadakkerstraat een 32-jarige taxichauffeur uit Rotterdam beroofd van zijn portemonnee en autosleutels. Het slachtoffer had op de Wolphaertsbocht twee mannen opgepikt. Tijdens de taxirit kreeg de man in de Beukelaarstraat de opdracht te stoppen, waarna hij met een vuurwapen werd bedreigd. Vervolgens werden zijn portemonnee en autosleutels afhandig gemaakt, waarna het tweetal de taxi verliet en richting Slaghekstraat vluchtte. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in.


* VERKEERSCONTROLES
Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield zaterdagavond en zondagmorgen verkeerscontroles in de Rochussenstraat en op de Nieuwe Binnenweg. Tussen zes en drie uur werden 72 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de autogordel, apk en het niet dragen van de bromfietshelm.