Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (31/8)

Oosterhout, zondag 31 augustus 2003

Agressie in het verkeer
NIEUWENDIJK: Op vrijdagavond 29 augustus 2003 omstreeks 18.45 uur, heeft zich op het Dijkje, vlakbij het tankstation van Tamoil, een vechtpartij voorgedaan. De vechtpartij deed zich voor tussen een drietal personen. Zij verplaatsten zich in een Citroen XM en een Mitsubishi. De aanleiding tot deze vechtpartij zou zijn het agressieve rijgedrag van de bestuurder van de Mitsubishi. Hierbij zou ook gebruik gemaakt zijn van een mes. Even later bemoeide zich de bestuurder van een busje zich ook met de vechtpartij. De exacte toedracht en het verloop van het incident zijn nog een raadsel. Dit komt door de grote tegenstrijdige verklaringen die de betrokken afgeven en haaks op elkaar staan. Wellicht hebben getuigen iets gezien. Zij worden verzocht zich bij de politie te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Dronken in de sloot
WERKENDAM: Op zaterdag 30 augustus, omstreeks 02.00 uur behandelde de politie een verkeersongeval op de Kruissteeg. Daarbij was een 23-jarige inwoner van Nieuwendijk met zijn personenauto in een sloot terecht gekomen. Agenten die het ongeval behandelden stelden vast dat de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde. Na onderzoek bleek dit 640 ug/l. te zijn, De verdachte moest direct zijn rijbewijs achterlaten en hij kreeg een rijverbod van 7 uren. Hij zal zich te zijner tijd bij de rechter moeten verantwoorden.

Mishandeling taxichauffeuse
HANK: Op zondag 31 augustus omstreeks 01.30 uur reed een taxichaufeuse met twee Engelse passagiers (een man en vrouw) in de richting van Schiphol. Op de A-27, ter hoogte van Hank kregen de passagiers onderling ruzie. De ruzie liep zo hoog op dat de chauffeuse het niet verantwoord vond om verder te rijden. Ze bracht haar taxi op de vluchtstrook tot stilstand. De mannelijke passagier was het daar duidelijk niet mee eens en dwong haar om door te rijden. Hierbij werd de taxichauffeuse bedreigd en mishandeld. De vrouw zag kans om toch nog de politie te waarschuwen. De man sprong daarop uit de taxi en vluchtte weg. Even later is hij door de politie in de kraag gepakt. Het ging om een 23-jarige inwoner van Worchester. Hij is ingesloten en de volgende dag, na verhoor, in vrijheid gesteld.

Over de kop na foute inhaalmanoeuvre
SLEEUWIJK: Een 32-jarige inwoner van Bergen op Zoom reed op de A27 op de linkerrijstrook in de richting van Gorinchem. Voor hem reed een Nissan Primera. Achter in deze auto zat een kind, dat constant afval en papier door het achterraam naar buiten gooide. Dit afval kwam regelmatig op de voorruit van de inwoner van Bergen op Zoom. Dit werd op een gegeven moment zo erg dat hij zijn voorganger wilde attenderen op het gedrag van het kind. Hij wilde de voor hem rijdende auto rechts inhalen. Dat pakte verkeerd uit. Op de rechterrijstrook reed namelijk een camper. De inwoner van Bergen op Zoom moest daardoor hard remmen en naar links uitwijken. Het uitwijken gebeurde kennelijk te scherp en de auto begon te tollen en kwam tegen de vangrail en ging vervolgens een aantal malen over de kop. De auto kwam even verder op vier wielen tot stilstand. De beide inzittenden kwamen met de schrik vrij. De bestuurder van de Nissan reed door. De politie stelt een nader onderzoek in. Het ongeval gebeurde op 30 augustus 2003 omstreeks 13.00 uur.

Inbraak in sporthal
LOON OP ZAND: Zaterdagnacht 30 augustus, omstreeks 04.53 uur trad het inbraakalarm werking van de sporthal aan het Weteringplein. Er was ingebroken door via een regenpijp naar 1e verdieping te klimmen en daar een ruit te vernielen. Na opening van het raam kwam de dader in een nagenoeg lege ruimte, waarna het alarm in werking trad. Nog niet bekend is of er goederen zijn weggenomen.
Diezelfde nacht is er ook ingebroken in een bedrijfspand aan de Frankrijkstraat in Kaatsheuvel. De dader kwam binnen door een ruit kapot te maken. Uit een kast heeft men een geldkistje weggenomen met een nog onbekend geldbedrag. Kort daarna trad ook hier het inbraakalarm in werking.

Jongeren vernielen autospiegels en antennes
LOON OP ZAND: Op zondag 31 augustus rond 01.45 uur vernielde een groep jeugd autos in Loon op Zand. De jongeren trapten tegen buitenspiegels aan en bogen antennes van een achttal autos. Dat gebeurde in de Bergstraat te Loon op Zand. Een buurtbewoner was wakker geworden en alarmeerde de politie. De politie stelde een buurtonderzoek in en nam inmiddels een aantal aangiften op. Het onderzoek zet zich voort.

Glaasje op, laat je rijden
DONGEN: De politie betrapte een 31-jarige inwoner van Terheijden op het rijden onder invloed. Dat gebeurde op zaterdag 30 augustus, omstreeks 02.15 uur op de Duiventorenbaan. De verdachte onderging een ademanalyse, waarbij hij een uitslag van 245 ug/l., blies. De man kreeg daarvoor een transactie van 190,00 en een rijverbod van 1 uur.

Diefstal bromfiets
DONGEN: Op zaterdag 30 augustus werd bij de Konmar aan de Hoge Ham te Dongen een brommer gestolen. Het gaat om blauwe bromfiets merk Thomos, type Taxxity, voorzien van het verzekeringsnummer ZPS-635.

Aanhouding notoire brandstofdief
GILZE: Een personenauto met aanhangwagen trok op zaterdag 30 augustus, omstreeks 02.00 uur de aandacht van de politie op de Molenakkerweg. De bestuurder scharrelde rond bij geparkeerde vrachtautos. Bij controle bleek dat in de aanhanger een 10-tal jerrycans met ieder 25 liter diesel stonden, evenals een stuk tuinslang. De bestuurder van de auto was een 53-jarige Belg, een notoire brandstofdief. Geen van de vrachtauto`s vertoonde echter sporen, dat er brandstof geheveld was. Allen waren voorzien van tankdopsloten. De Belg had echter nog een paar vonnissen openstaan, waarvoor hij werd aangehouden en ingesloten. De verdachte moet in totaal nog 165 dagen uitzitten. Tot op heden zijn er geen aangiften van diefstal van diesel bij de politie binnengekomen.

Automobilist onder invloed
RAAMSDONKSVEER: Zaterdagnacht 30 augustus rond 03.00 uur arresteerde de politie een 42- jarige inwoner uit Raamsdonksveer. Dat gebeurde op de Keizersdijk in Raamsdonksveer. De man reed in zijn auto, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Dit bleek uit een blaasproef. De man moest mee naar het politiebureau en onderging een ademanalyse. Dit leverde een uitslag op van 440 ug/l. De maximale wettelijk toegestane grens is 220 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. De bestuurder kreeg naast een proces-verbaal ook een rijverbod van 4 uur.

Dollemansrit in gestolen auto
WAALWIJK: In de namiddag van vrijdag 29 augustus zagen politieagenten in de Van Der Duijnstraat te Sprang-Capelle een gestolen auto rijden. De auto was de avond tevoren ook al gesignaleerd. Toen de politie de bestuurder wilde controleren ontstond een achtervolging waarbij die bestuurder levensgevaarlijke capriolen uithaalde om de politie van zich af te schudden. Mede omdat er in de auto een zestal jeugdigen zat en van de bestuurder een duidelijk signalement was, stopte de politie de achtervolging. Dit vanwege de grote gevaarzetting. Later werd de auto in Waalwijk gesignaleerd en wederom besloot de bestuurder er vandoor te gaan. De auto werd kort daarna leeg aangetroffen in de Antwerpenstraat te Waalwijk. Een vijftal inzittenden trof de politie aan een speeltoestel in de nabijheid. Zij zijn aangehouden en meegenomen voor verhoor. Zij wisten overigens niet dat de auto gestolen was. Omdat ze minderjarig zijn, droeg de politie hen aan hun respectievelijke ouders over. De identiteit van de bestuurder is inmiddels bekend. Hij wordt door meerdere politiekorpsen gezocht. De politie verwacht hem binnenkort te arresteren.

Te diep in het glaasje gekeken
WASPIK: Vrijdagnacht 30 augustus 2003 is een 24-jarige automobilist uit Raamsdonksveer bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij kreeg een politietransactie van 190,- en een rijverbod van 1 uur. De man werd rond 02.10 uur betrapt op t Vaartje in Waspik.

Diefstal personenauto
WAALWIJK : Vrijdagnacht 30 augustus is vanaf parkeerplaats Vredesplein een auto gestolen. Het gaat om een blauwe Ford Escort voorzien van het XD-47-HY.

Verdachte bekent aanranding
SPRANG-CAPELLE: Een 17-jarige meisje deed aangifte van aanranding. Het feit werd gepleegd door haar werkgever tijdens het uitpakken van wat goederen in een magazijn. De werkgever meldde zich zelf bij de politie. Tijdens het verhoor bekende hij de aanranding. De verdachte is een 56-jarige man uit Kaatsheuvel. Na het politie-onderzoek is hij in vrijheid gesteld in afwachting van de rechtszaak.

Jongen berooft van mobiele telefoon
OOSTERHOUT: Een 20-jarige inwoner uit Oosterhout is afgelopen vrijdagmiddag 29 augustus beroofd. Dat gebeurde op de parkeerplaats aan de Vijzel. Terwijl hij al wandelend een SMS verstuurde, voelde hij een hand op zijn schouder. Toen hij opkeek zag hij een mes en werd zijn mobiele telefoon uit zijn hand gerukt. Het slachtoffer zag hierop twee leeftijdsgenoten in de richting van de Kerkstraat wegrennen.

Man raakt licht gewond bij bedrijfsongeval
OOSTERHOUT: Op vrijdagmiddag 29 augustus vond er een bedrijfsongeval plaats aan de Zeilmakerijweg te Oosterhout. Een 52-jarige vrachtwagenchauffeur had zijn oplegger juist aan zijn trekker gekoppeld. Echter was de pin niet goed in de schotel geschoten. Dit niet wetende ging het slachtoffer tussen de trekker en de oplegger instaan om de luchtslangen aan te sluiten. Ondertussen reed een heftruck de lege trailer in. Op dat moment schoot de pin uit de schotel,1 waardoor de oplegger omhoog kwam en naar voren schoot. De chauffeur kwam hierdoor bekneld te zitten tussen de cabine en oplegger. Met behulp van de brandweer en enkele heftrucks werd het slachtoffer bevrijd. De chauffeur is per ambulance overbracht naar het ziekenhuis en mocht na onderzoek huiswaarts keren. De verwondingen bleken mee te vallen. De politie schakelde de Arbeidsinspectie in om een rapportage op te maken.

Bron: Jeroen Steenmeijer