Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 31 augustus 2003

Gewonden bij verkeersongeval Haagweg

BREDA: Aan de Haagweg heeft zondagmiddag een verkeersongeluk plaatsgevonden tussen twee autos. Een 18-jarige automobilist uit Breda heeft in een bocht de controle over het stuur verloren. Hij is op de andere weghelft tegen een andere auto aangekomen. Hierdoor is de auto gaan spinnen en tegen geparkeerde autos tot stilstand gekomen. Vier autos zijn hierdoor beschadigd. Vier gewonden zijn vervoerd naar het ziekenhuis.

Nadere informatie verkeersongeval Nieuwe Prinsenkade

BREDA: In de auto die zaterdagavond tegen een boom is gereden aan de Nieuwe Prinsenkade zaten vier inzittenden. Een 17-jarige vrouw en 18-jarige man uit Breda en een 19-jarige man uit Ulvenhout. De bestuurder is een 20-jarige man uit Breda.

Aanhouding vernieling

BREDA: Een 43-jarige man uit Breda is aangehouden bij een buurthuis aan de Philips Lammekensstraat wegens het vernielen van een bromfiets. Onder invloed van alcohol heeft amok lopen maken in het buurthuis. Nadat hij door de leiding buiten was gezet heeft hij een bromfiets vernield.

Diefstal kentekenplaten

BREDA: Vanaf een auto die geparkeerd stond op de Speelhuislaan zijn twee kentekenplaten weggenomen. Dat betreft het kenteken XJ-57-DB en hoort thuis op een witte Honda Civic

Winkeldiefstal

BREDA: In een bedrijf aan de Konijnenberg is een 36-jarige man uit Drunen aangehouden wegens winkeldiefstal. Hij had 8 sloffen sigaretten met een waarde van 252 meegenomen zonder af te rekenen. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

Diefstal bromfiets uit berging

BREDA: Zaterdag is aangifte gedaan van diefstal uit een berging aan de Swammerdamstraat. Door verbreking van de centrale toegangsdeur is de dader(s) in de centrale bergingsruimte gekomen. In de centrale ruimte zijn van één deur de scharnierpennen verwijderd. Bij een andere deur is het slot opengebroken. Een bromfiets en twee gereedschapskisten zijn weggenomen.

Diefstal bromfiets uit berging

BREDA: Zaterdag is een bromfiets gestolen aan de Wattstraat door in te breken in een berging. Door het forceren van twee sloten van de bergingsdeur is men binnengekomen.

Al bellend rijden in auto zonder rijbewijs
BREDA: Zaterdag is een 21-jarige man uit Breda aangehouden in de Tongerenstraat omdat hij geen gordel droeg, mobiel zat te bellen tijdens het rijden en niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Horecanacht 29 op 30 augustus

Ruzie
BREDA: Op zaterdag vond er een opstootje plaats op de Haven. Een 28-jarige man uit Etten-leur zou een 24-jarige vrouw uit Bergambacht in het gezicht hebben geslagen. De vrouw zou hierop de man hebben gebeten. Beide zijn meegenomen naar het bureau waar een verzoeningsgesprek tussen beide is georganiseerd. Tijdens het gesprek bleek dat het hier om een oude ruzie ging. Ze hebben elkaar uiteindelijk de hand geschud en belooft elkaar niet meer lastig te vallen.

Mishandeling agent
BREDA: Op de Vismarkt zijn drie personen aangehouden. De aanleiding was het beledigen van twee politiemannen in functie door een 19-jarige man uit Breda. Tijdens de aanhouding van deze man kwamen er nog twee personen bij die voor de verdachte wilden opkomen. Een van deze mannen, een 42-jarige man uit Breda heeft hierop een van de politiemensen ter plaatse mishandeld. Deze man is aangehouden en in verzekering gesteld. De andere verdachte een 45-jarige man uit Breda is aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie en verstoring van de openbare orde. Voor de 19-jarige man en 45-jarige man uit Breda zijn na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd met een procesverbaal. Zij moeten zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Horecanacht 30 op 31 augustus

Slaan portier
BREDA: Omstreeks 01.45 uur is een 31-jarige inwoner van Deventer aangehouden omdat hij bij een horeca-gelegenheid een portier sloeg. Na verhoor werd de man in de loop van de nacht in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt. De portier liep nauwelijks letsel op.

Belediging politie
BREDA: Op de Vissersstraat is een 46-jarige Bredase aangehouden omdat ze een politie-ambtenaar beledigde. Haar 48-jarige partner trachtte deze aanhouding te beletten en werd hiervoor ook aangehouden. Beiden zijn in de loop van de nacht met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld.

Vernielingen
BREDA: Op de Haven trapte een 21-jarige knaap uit Breda voor de ogen van een aantal politiemensen een prullenbak van een lantaarnpaal. Hij kon meteen instappen en werd later die nacht met een bekeuring op zak weer heengezonden.

Verstoring openbare orde
BREDA: In de Reigerstraat verstoorde omstreeks 03.15 uur een 17-jarige Bredanaar de openbare orde en werd hiervoor aangehouden. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt waarna hij later deze nacht weer in vrijheid werd gesteld.

Mishandeling
BREDA: Tot slot werd omstreeks 03.25 uur op de Grote Markt een 19-jarige man uit Breda aangehouden omdat hij een burger die samen met de politie achter een verdachte aanzat, zonder enige aanleiding onderuitschopte. Hij werd onmiddellijk voor deze mishandeling ingerekend en later die nacht met een proces-verbaal weer heengezonden.

Winkeldiefstal

BREDA: Zaterdag is in een supermarkt gelegen in het winkelcentrum de Donk een boodschappentas met daarin o.a. een portemonnee gestolen. Via een geplaatste camera is het feit en de vermoedelijke dader opgenomen. De boodschappentas is teruggevonden. De portemonnee was uit de tas gehaald. Via de beelden kon een verdachte worden achterhaald. Het gaat om een 44-jarige man uit Breda. De dader is aangehouden en een onderzoek wordt ingesteld.

Inbraak in auto

BREDA: In de nacht van zaterdag op zondag is geprobeerd in te breken in een personenauto die geparkeerd stond de Essendonk. De dader heeft het portierslot van het linkervoorportier vernield. Ook is er lakschade en een deuk in het portier ontstaan vanwege de poging tot inbraak in genoemde auto.
BREDA: Een soortgelijke poging tot inbraak vond plaats aan het Vekenoord te Breda in de nacht van zaterdag op zondag. Er is schade aan het portier, het raam en console.

Op heterdaad betrapt

BREDA: Een 28-jarige man uit Breda is aangehouden in Park Valkenberg op verdenking van dieftal. Tijdens een surveillance van het bike-team zag een van de agenten dat de verdachte een handtas pakte die een vrouw tegen een boom had geplaatst. De agenten sprongen op hun fiets en hebben de verdachte voor diefstal aangehouden. Na verhoor op het bureau is de verdachte met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Vechtpartij in Fijnaart

FIJNAART: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er in de Voorstraat een vechtpartij plaatsgevonden. De aanleiding was onenigheid in een horecazaak. Een 19 jarige man uit Fijnaart heeft een klap tegen zijn hoofd gekregen. De politie doet verder onderzoek.

Vernielingen Etalageruit

ZEVENBERGEN: In de nacht van zaterdag op zondag is een etalageruit van een winkel aan de Zuidhaven vernield. De politie onderzoekt deze zaak.

Bron: Karen de Groot