Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Spa-Francorchamps (B), 31 augustus 2003

Jan Lammers en John Bosch FIA kampioen
Racing for Holland wint FIA Sportscar Championship 2003

Racing for Holland coureurs Jan Lammers en John Bosch hebben tijdens de Spa 1000 KM in België de 2003 FIA Sportscar Championship voor coureurs, teams én constructeurs gewonnen. Tijdens deze zesde race om het kampioenschap, viel het Nederlandse duo weliswaar uit met hun Dome-Judd, maar ze zijn niet meer te achterhalen door de op het circuit van Spa-Francorchamps eveneens uitgevallen Japanner Hayanari Shimoda.

Vijfvoudig Le Mans winnaar Tom Kristensen (DK) won op Spa samen met Seiji Ara de 1000 kilometer race in een Audi R8, terwijl Racing for Holland in België met hun twee Domes de eerste en tweede plaats in het kampioenschap veilig stelde.

Met drie overwinningen op de Lausitzring, Monza en Donington Park, plus podiumplaatsen op Estoril en Oschersleben, domineerden de regerend kampioen Lammers en de debuterende Bosch dit jaar het FIA Sportscar seizoen met hun Dome-Judd. Lammers en Racing for Holland prolongeerden zo hun FIA titels van 2002. John Bosch is nu samen met Jan Lammers de enige Nederlandse autocoureur met een titel van de overkoepelende Federation Internationale de l'Automobile op zijn naam.

Lammers en Bosch arriveerden op het door tienduizenden toeschouwers bezochte circuit van Spa met een enorme voorsprong op hun eigen teamgenoten Beppe Gabbiani I) en Felipe Ortiz (CH) en Shimoda. Tijdens de vele regenbuien geteisterde race, leken Lammmers en Bosch op weg naar een nieuwe podiumplaats. Lammers raakte echter van de baan door een spinnnende Porsche, waarbij zijn Dome te zwaar beschadigd werd om de race te vervolgen. Toen echter ook Shimoda crashte was het Nederlandse succes compleet. Vooral omdat Gabbiani en Ortiz in de tweede Dome-Judd een ijzersterke race reden en met hun derde plaats hun tweede positie in het kampioenschap verstevigde.

Jan Lammers: "Een kampioenschap win je over een heel jaar en dit is de kroon op niet alleen een succesvol, maar vooral ook erg leuk seizoen. Als team ben ik enorm trots dat we John de gelegenheid hebben kunnen geven zijn eerste FIA titel te winnen. Hij heeft binnen ons team veel indruk gemaakt en heeft het hele jaar werkelijk niet één fout gemaakt. Daar zijn we hem allemaal erg dankbaar voor. Bovendien ben ik trost op het technische team. Rond de 24 uur van Le Mans maakte ik me veel zorgen over de hoeveelheid werk die onze jongens moesten verrichten en daarom ben ik heel erg blij dat al hun harde werken op deze manier beloond wordt. Het is een immens compliment voor hun allemaal dat ik nu vanaf het begin, dus al drie jaar lang, tijdens geen enkele FIA race een technisch probleem heb gehad. Het is fantastisch dat we nu dus weer naar de FIA Awards in Monaco mogen, om daar wederom alle FIA Sportscar Championship trofeeën in ontvangst te mogen nemen.

FIA Sportscar Championship 2003 (eerste tien)


1. Jan Lammers (NL) en John Bosch (NL) Dome-Judd Racing for Holland 44 3. Beppe Gabbiani (I) en Felipe Ortiz (CH) Dome-Judd Racing for Holland 28 5. Hayanari Shimoda (J) DBA-Zytek RN Motorsport 26 6. Stephane Sarrazin (F) Courage-Peugeot Pescarolo Sport 24 7. Tom Kristensen (DK) en Seiji Ara (J) Audi R8 Team Goh 20 9. Alex Caffi (I) Promec Promec 11
10. Andy Wallace (GB) DBA-Zytek RN Motorsport 10.

Foto
Jan Lammers (foto) en John Bosch zijn de 2003 FIA Sportscar Champions (Brooks/rechtenvrij).