Concours Hippique International Officiel (CHIO)


31 augustus 2003, Lars Nieberg wint Grote Prijs van Rotterdam
CHIO Rotterdam

Datum: 31 augustus 2003

Lars Nieberg wint Grote Prijs van Rotterdam

Rotterdam, 31 augustus 2003 - Met Loreana heeft Lars Nieberg vanmiddag tijdens het CHIO de Grote Prijs van Rotterdam gewonnen. In een spannende barrage tegen de Belgische Samantha Vangheenberghe en de Fransman Hubert Bourdy was Lars Nieberg opnieuw foutloos en met een zeer snelle tijd. De Nederlandse ruiters presteerden minder goed tijdens de Grote Prijs. Albert Zoer was de beste Nederlander met Lowina en eindigde op een zesde plaats.

Parcoursbouwer Ellis had vanmiddag een selectief parcours gebouwd. Vrijwel alle hindernissen leverden springfouten op. Er was hoger gebouwd en technisch moeilijker dan in de vorige dagen.

Eigenlijk is Atlantus het 1e paard van Lars Nieberg maar het paard is nog maar juist hersteld van een blessure, waardoor Lars Nieberg voor Loreana gekozen heeft. Hij heeft het paard nog maar enkele maanden tot zijn beschikking en voor de combinatie was het de 3e Grote Prijs. Lars was daarom bijzonder tevreden over de prestatie van vanmiddag.

De Grote Prijs van Rotterdam was de laatste rubriek van de 55e editie van het CHIO Rotterdam. Ondanks de wat moeilijke start heeft de bodem van het springterrein zich goed gehouden. Door o.a. intensief onderhoud om de zes tot acht ruiters en met wat hulp van moeder natuur (regenbuien) werd de situatie zelfs gaandeweg beter en was de bodem vanmiddag tot tevredenheid van de deelnemende ruiters.