Persberichten - 02/09/2003

Delhaize Groep neemt Harveys-winkels in Georgia en Florida over

BRUSSEL, België, 2 september 2003 Delhaize Groep (Euronext Brussel:DELB NYSE:DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur, maakte vandaag bekend dat het een bindende overeenkomst heeft afgesloten voor de overname van 43 Harveys-supermarkten. Deze zijn gevestigd in centraal- en zuid-Georgia en in de regio Tallahassee in Florida. De overname vult een gebied op waar Food Lion, het grootste Amerikaanse uithangbord van Delhaize Groep, slechts in beperkte mate aanwezig is.

Voor de overname van de 43 winkels van Harveys zal Delhaize Groep USD 26,1 miljoen in cash betalen uit haar investeringsbudget voor 2003. Daarnaast neemt Delhaize Groep USD 18 miljoen aan leveranciers- en andere kortetermijnschulden verbonden aan de activiteiten van Harveys over. De overname, die ook de hoofzetel en de distributiecentra van Harveys in Nashville, Georgia omvat, maakt Harveys tot het vierde Amerikaanse uithangbord van Delhaize Groep, na Food Lion, Hannaford en Kash n Karry.

We zijn verheugd Harveys te mogen begroeten als lid van de Delhaize-familie, zegt Rick Anicetti, President and Chief Executive Officer van Food Lion en Executive Vice President van Delhaize Groep. Harveys kan bogen op een buitengewone klantengetrouwheid dankzij zijn voortreffelijke klantenservice, zijn aandacht voor de individuele klantenbehoeften en een assortiment kwaliteitsproducten dat aangepast is aan de lokale voorkeuren van de markten die het bedient. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking en opportuniteiten om best practices uit te wisselen.

Met de versterking van de activiteiten in Georgia en noord-Florida kadert de overname volgens Anicetti in de eerder aangekondigde groeistrategie van Delhaize Groep.

J.H. Harvey Co., dat de Harveys-supermarktketen uitbaat, werd in 1950 opgericht. Van een totaal van 22 winkels in 1981, kende Harveys in de jaren 90 een sterke groei, voornamelijk door overnames. Harveys is een winstgevende keten met een sterke naambekendheid en klantengetrouwheid in zuid- en centraal-Georgia. Het merendeel van de Harveys-winkels zijn tussen 1.670 m² en 3.250 m². Zeven van hen hebben een apotheek.

Harveys zal blijven opereren als een afzonderlijke organisatie, maar zal strategische ondersteuning krijgen van Food Lion. Er zijn in het kader van deze overname geen winkelsluitingen of ontslagen gepland. Benny Ensley blijft Chief Operating Officer van Harveys. J.H. Harvey Jr., Chairman en Chief Executive Officer, blijft betrokken bij de onderneming als adviseur en consultant.

We zijn zeer tevreden dat Harveys toetreedt tot Delhaize Groep, aldus Harvey. Harveys is in goed gezelschap in deze wereldwijde familie van voortreffelijke supermarktuitbaters. Harveys zal zijn klanten de service en kwaliteit blijven leveren die ze gewend zijn en verwachten.

Delhaize Groep
Delhaize Groep is een Belgische voedingsdistributeur met activiteiten in elf landen op drie continenten. Op het einde van het eerste semester van 2003 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2.505 winkels. In 2002 boekte Delhaize Groep een omzet van EUR 20,7 miljard en een nettowinst van EUR 178,3 miljoen. Delhaize Groep stelt ongeveer 144.000 mensen te werk. Delhaize Groep is genoteerd op Euronext Brussel (symbool: DELB) en op de New York Stock Exchange (symbool: DEG).

Bron: Delhaize Group
Provider: Euronext Brussels