ICTzorg


Automatiseringsdag 2003

Business Intelligence:
slim zorgen voor informatie

Woensdag
10 september 2003

Nationaal Sport Centrum Papendal Arnhem

Op 10 september 2003 organiseren ZorgVisie en ICTzorg de Automatiseringsdag in Nationaal Sport Centrum Papendal te Arnhem.

Het staat buiten kijf: ICT speelt een belangrijke rol in veranderingen die de Nederlandse gezondheidszorg te wachten staan. Voor bestuurders en managers van zorginstellingen ligt hier een forse uitdaging om op een slimme manier betrouwbare informatie te genereren. Niet alleen voor de ondersteuning van primaire (zorg)processen maar ook om goed te kunnen besturen. De toppers in zorgorganisaties moeten de operationele systemen zó inrichten dat medewerkers er goed en efficiënt mee kunnen werken. En ze moeten die systemen zó op elkaar afstemmen dat ze betrouwbare en eenduidige informatie genereren.

Business Intelligence (BI) is dit jaar het thema van de Automatiseringsdag. BI behelst de informatievoorziening ten behoeve van strategievorming en -realisatie. Het omvat het gehele proces van definiëren, vergaren, analyseren en communiceren van strategisch en operationeel relevante informatie. BI onderscheidt zich vooral door de strategische focus en de confrontatie van informatie over de eigen organisatie met informatie over de omgeving.

Sprekers, leveranciers en deelnemers discussiëren tijdens plenaire en parallelsessies met elkaar over deze en andere vragen:
* Hoe kan een BI-proces worden geïmplementeerd en ondersteund?
* Welke informatie is in een zorginstelling nodig en waarom?
* Welke ICT-toepassingen geven een optimale ondersteuning aan zowel de operationele processen als aan de sturing van de organisatie?
* Hoe worden relevante gegevens gecombineerd tot zinvolle informatie?

* Wat kan de zorgsector leren van BI-toepassingen in andere sectoren?

Ruud Koolen (hoofdredacteur ZorgVisie)
Cok de Zwart (hoofdredacteur ICTzorg)

Copyright © 2003 ICTzorg / ZorgVisie Planetenbaan 80 - 99, Postbus 1110, 3600 BC Maarssen,
Tel. 0346-577 907 / 7256, Redactie.ICTzorg@reedbusiness.nl / ZorgVisie@reedbusiness.nl