Praktijkonderzoek Veehouderij

Open Dagen praktijkcentrum Sterksel

10, 11 en 12 september 2003

Het Praktijkonderzoek (PO) van de Animal Sciences Group (ASG) organiseert op woensdag 10 september tot en met vrijdag 12 september aanstaande open dagen op Praktijkcentrum Sterksel in Sterksel. Praktijkcentrum Sterksel is een multifunctioneel onderzoekscentrum en kennisleverancier voor de moderne varkenshouderij. Hier wordt in nauwe samenwerking met de varkenssector systeem-, aspecten- en ontwikkelingsonderzoek verricht. Praktijkcentrum Sterksel is in 1968 opgericht en in de afgelopen decennia uitgegroeid tot trendsetter in de Nederlandse varkenssector. Enkele voorbeelden van belangrijke innovaties die door het praktijkcentrum zijn onderzocht en ontwikkeld: emissiearme huisvestingssystemen, ondergrondse luchtinlaatsystemen en multifasenvoedering. Met het praktijkonderzoek wordt toekomstperspectief geboden in de varkenshouderij.

Om te voldoen aan de laatste welzijns-, keten- en milieueisen is in de afgelopen jaren de structuur van het varkensproefbedrijf geheel gewijzigd. Praktijkcentrum Sterksel is omgeschakeld naar een volledig gesloten bedrijf met 300 zeugenplaatsen en 2400 vleesvarkenplaatsen. Alle stallen voldoen aan de laatste milieu- en welzijnseisen. Hier zal onderzoek worden verricht naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van huisvesting, klimaatsystemen , voer en voedersystemen, mestbewerking en duurzame energietoepassingen. Ten behoeve van de kennisoverdracht zijn de ontvangstruimte voor bezoekers en de hygiënesluizen uitgebreid.

Op maandag 8 september zal het volledig hernieuwde praktijkcentrum door minister Veerman van LNV officieel worden (her)opend. Praktijkcentrum Sterksel opent aansluitend hierop haar deuren voor het publiek van woensdag 10 september tot en met vrijdag 12 september. Tevens kan een bezoek gebracht worden aan de minibeurs waar het bedrijfsleven zich zal presenteren. De toegang is voor iedereen gratis.

Voor meer informatie over de open dagen kunt u contact opnemen met Anne-Marie van Lierop, tel. (040) 226 23 76

Locatie

Praktijkcentrum Sterksel
Vlaamseweg 17
6029 PK Sterksel
Telefoon: 040 - 226 23 76
Fax: 040 - 226 53 85

---

© Praktijkonderzoek - Animal Sciences Group - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 18-07-2003 09:03.
Mail vragen en opmerkingen over de Praktijkonderzoek Website naar: webmaster.po.asg@wur.nl