Imtech NV

Imtech Persbericht

10 september 2003

Imtech verzorgt parkeertechnologie EK Voetbal in Portugal

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het opdracht heeft gekregen voor de inrichting van alle parkeeroplossingen op het EK Voetbal dat in 2004 in Portugal plaatsvindt.

WPS Parking Systems, de in parkeertechnologie gespecialiseerde werkmaatschappij van Imtech, heeft de opdracht verworven. WPS is in heel Europa en ook daarbuiten actief met geavanceerde parkeeroplossingen.

De opdracht bestaat uit drie orders die afkomstig zijn van de directie van het stadion van FC Porto (in Porto), alsmede de directies van de stadions van FC Benfica en FC Sporting Lissabon (beide in Lissabon). In deze drie stadions zal de gepatenteerde parkeertechnologie BC 200 2® worden geplaatst. Deze technologie werkt met een barcodesysteem voor toegang en betaling. WPS (Imtech) levert zowel de software als de hardware, zoals slagbomen en betaalsystemen. De omvang van deze orders bedraagt circa twee miljoen euro.

De inrichting van de parkeeroplossingen van de stadions van FC Benfica en FC Sporting Lissabon vindt momenteel plaats. De apparatuur voor het stadion van FC Porto wordt eind september geïnstalleerd. Voor installatie en inbedrijfstelling wordt samengewerkt met Resopark, de Portugese dealer van de BC 200 2® parkeertechnologie.

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl
www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, elektrotechniek en werktuigbouw. Met ruim 13.000 medewerkers realiseert Imtech een omzet van ongeveer 2 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland en Engeland en is tevens actief in Spanje. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext (Amsterdam), waar Imtech is opgenomen in de Midkap-index en de Next 150 index.