Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Onderzoek naar moord cq. doodslag afgerond
Publicatiedatum: 10-09-2003

De politie Gelderland-Midden heeft -op de administratieve afwikkeling na- het recherche-onderzoek naar het overlijden van een vijftigjarige vrouw uit Arnhem afgerond. De vrouw werd op 2 juli rond 18.45 uur dood aangetroffen in haar woning aan de Sint Peterlaan in Arnhem. In het kader van dit onderzoek werd op 20 juli rond 09.00 uur een 37-jarige man uit Arnhem aangehouden; deze aanhouding gebeurde op Schiphol bij zijn terugkomst van vakantie in Thailand.

Diezelfde ochtend is onder leiding van de rechter-commissaris huiszoeking gedaan in twee woningen in Arnhem. Tijdens de verhoren die volgden op zijn aanhouding, legde de man een bekennende verklaring af. De verklaring bevestigde reeds eerder gerezen vermoedens van zijn betrokkenheid. Zo werd in de buurt van zijn tijdelijke verblijfplaats de portemonnee van het slachtoffer aangetroffen waarop zich DNA-sporen bevonden van zowel het slachtoffer als de verdachte. De verdachte verklaarde in de bewuste nacht (2 juli) onder invloed te zijn geweest van cocaïne en alcohol. De man verklaarde dat hij op dat moment dringend geld nodig had en in een roes in de Sint Peterlaan te zijn gekomen en de woning van het slachtoffer te zijn binnengegaan; de man was in het bezit van een sleutel omdat hij op het adres werkzaamheden verrichtte. De verdachte verklaarde dat hij het slachtoffer in haar woning tegenkwam en haar wilde bedwingen toen zij begon te gillen. De man zou het slachtoffer daarop hebben verwurgd; hij zou haar bovendien hebben verkracht.
De verdachte verklaarde met de inhoud van haar portemonnee te zijn vertrokken.

Het team dat deze zaak onderzocht bestond uit 25 rechercheurs. Het proces-verbaal wordt momenteel afgerond en overgedragen aan de officier van justitie. De verdachte zit nog altijd in gevangenhouding.///

Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie - Ronald van der Leeden
Telefoon: 026 - 3524721 (voice-mail)