Gemeente Berkel en Rodenrijs


B&W-Journaal

B&W-nieuws Berkel en Rodenrijs, week 37, 2003

Opdrachtverstekking vier extra lokalen De Wilgenhoek

In verband met de geplande sloop van het schoolgebouw aan het Schoolpad 6-8 is het, in verband met de opvang van een aantal leerlingen uit dit gebouw, noodzakelijk dat bij het hoofdgebouw van basisschool De Wilgenhoek aan de Pastoor Velthuijsestraat vier lokalen worden bijgeplaatst. De gemeenteraad heeft in haar vergadering van 26 juni 2003 besloten bij het hoofdgebouw vier lokalen bij te plaatsen. Voor het realiseren van deze voorziening heeft de raad een krediet beschikbaar gesteld van 300.000,--.

Onderwijskundige vernieuwingen
Het Rijk heeft extra middelen toegevoegd aan het gemeentefonds voor onderwijskundige vernieuwingen (OWK) in schoolgebouwen. Deze middelen zijn bedoeld voor functionele aanpassingen in schoolgebouwen. Er is een inventarisatie gehouden om in kaart te brengen op welke wijze men de vernieuwingen wil vertalen in het gebouw. De onderwijskundige doelstelling die de school daarbij nastreeft is bepalend. Deze inventarisatie heeft plaatsgevonden bij vier bestaande scholen t.w. De Poolster, De Wilgenhoek, de Prins Mauritsschool en de Koningin Beatrixschool. Deze scholen lopen bouwkundig achter bij de nieuw gebouwde en te bouwen scholen.
Voor de Wilgenhoek gaat het om een inpandige aanpassing. Bij de Poolster gaat het gedeeltelijk om inpandige aanpassing en een aanpassing van een bestaande nis aan de buitenkant van de school. Beide aanvragen vallen onder de omschrijving onderwijskundige vernieuwingen en het college heeft met beide aanvragen ingestemd.

Inhuur Bouwinspecteur voor Vinex
Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in haar vergadering besloten om extra capaciteit Bouw- en Woningtoezicht voor de Vinex-locaties in te huren. Om de toenemende bouw- en sloopactiviteiten op de Vinex locaties goed te kunnen controleren is extra formatie van de functie bouwinspecteur nodig. De werkzaamheden van de bouwinspecteur zijn alleen gericht op de buiten-controles en de administratieve verwerking van die controles. Het betreft dus niet het verlenen van bouwvergunningen voor Vinex. De buitenwerkzaamheden zullen bestaan uit reguliere controles op het uitvoeren van de bouw van de woningen conform de bouwvergunningen en de in de Vinex-gebieden gelegen kunstwerken, het toezicht op de sloopwerkzaamheden, het toezicht op het Duurzaam Bouwen en de meldingen gereedgekomen woningen in de gebieden.

Laatste wijziging: 09 september 2003
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs