Utrecht stad 09.00 uur

Utrecht 10-9-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Bestuurder onder invloed
UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 september een man aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 02.45 uur kreeg een 25-jarige automobilist uit Nieuwegein op de Oderdreef een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man gedronken had. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier werd duidelijk dat hij 270 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur werd hij naar huis getuurd.

Straatroof
UTRECHT Dinsdagavond vond ter hoogte van het Griftpark een straatroof plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

De 52-jarige vrouw uit Maarssen liep samen met haar moeder om omstreeks 22.30 uur op de hoek Griftpark met de Wittevrouwensingel. Plotseling naderde een scooter met twee opzittende de vrouwen van achteren. Een van de verdachten griste de tas van de 52-jarige vrouw uit haar handen. De scooter verdween in de richting van Blauwkapelseweg.

Toen de vrouw bij haar auto kwam bleek dat er ook was ingebroken. De vrouw werd uiteindelijk beroofd van geld, bankbescheiden, en identiteitspapieren. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof en inbraak. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Getuige herkent verdachte
UTRECHT De politie heeft dinsdagavond -op aangegeven van een getuige - een man aangehouden die verdacht wordt van een diefstal met geweld op 15 augustus j.l.

Een 37-jarige getuige uit Amsterdam belde omstreeks 22.20 uur naar de politie en meldde dat hij een man had herkend die op 15 augustus j.l. een diefstal had gepleegd en toen was ontkomen. De man gaf aan de meldkamer een goed signalement door. Op de Nieuwegracht kon de 34-jarige verdachte worden aangehouden. Onderzoek zal moeten uitwijzen of de man daadwerkelijk de verdachte is.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT Bij een winkel aan het Godebaldkwartier heeft de politie een vrouw aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag dat een 24-jarige vrouw uit Valencia (Spanje) een aantal kledingstukken wilde meenemen zonder deze eerst af te rekenen. De vrouw werd buiten de winkel staande gehouden en overgedragen aan de politie. Op het bureau bekende de vrouw de diefstal en gaf tevens aan dat zij in een andere winkel ook een diefstal had gepleegd.