Politie Hollands Midden
Datum: 10 september 2003

(

Onder invloed rijden Oegstgeest

De politie hield op woensdag 10 september rond 01.20 uur op het Lotte Stam-Beesepad een 39-jarige automobilist uit Den Haag aan. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcoholhoudende drank. Agenten zagen de man aan de verkeerde kant van de weg rijden en zetten hem aan de kant. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse bedroeg 915 ug/l. (limiet 220 ug/l.) Het was niet de eerste keer dat de verdachte door justitie veroordeeld was voor het rijden onder invloed. Reeds drie keer eerder kreeg hij met justitie te maken. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.

Onder invloed rijden Leiden

De politie hield op dinsdag 9 september rond 18.40 uur op de Cornelis Schuytlaan een 41-jarige bromfietser uit Den Haag aan. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. De verdachte was niet in staat om mee te werken aan een geslaagde ademanalyse. De politie liet daarop van de verdachte een bloedproef afnemen. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Sigarettenroof uit supermarkt Voorschoten

Onbekenden pleegden op woensdag 10 september rond 03.35 uur een inbraak bij een supermarkt aan de Veurseweg. Een ruit van de winkel werd verbroken en binnen een sigarettenschap leeggehaald. Van de daders ontbreekt tot op heden ieder spoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man overloopt inbrekers en wordt mishandeld Ter Aar

Een 40-jarige man uit Ter Aar werd op dinsdag 9 september rond 21.45 uur op een bedrijfsterrein aan de Stobbeweg mishandeld door twee mannen. Vermoedelijk waren deze bezig om bij een bedrijf in te breken. De man werd onderzocht door ambulancepersoneel maar behoefde niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis. De twee vermoedelijke inbrekers zijn voortvluchtig. De man kreeg plotseling een trap tegen zijn borst toen hij bij het bedrijf op onderzoek uitging nadat hij daar gerommel en stemmen hoorde. Door de trap viel de man op de grond. De aanvaller zag hij wegrennen. De Ter Aarder bedacht zich geen moment en zette een achtervolging op hem in. Tot twee keer toe wist hij de vluchtende man te pakken te krijgen. Daarbij vielen over en weer klappen. Bij de tweede keer kreeg de vluchtende man steun van een vermoedelijke partner in het kwaad. Tegen zo veel overmacht was het slachtoffer niet opgewassen. Enkele flinke klappen en trappen schakelde hem uit. De twee wisten vervolgens te ontkomen. De politie kamde direct de buurt uit. Tot op heden zijn de daders niet gevonden. Het is nog niet bekend of de twee al kans hadden gezien om iets uit het bedrijf te stelen. De politie doet daar onderzoek naar.

Inbraak in woningen Boskoop

Bij twee naast elkaar liggende woningen aan de Poelruit werd in de ochtend van dinsdag 9 september ingebroken. In beide gevallen werd een deur van de woning opengebroken. Uit één van de woningen werd geld gestolen. Van de andere woning is de buit nog niet bekend. De bewoners zijn op vakantie. De politie heeft de beide inbraken in onderzoek.

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
---- --