Provincie Limburg

Gedeputeerde Staten geven uitvoering aan eerder besluit over verzelfstandiging Symbiose (197)

Vanochtend heeft het college van GS opnieuw gesproken over de subsidierelatie met Symbiose, nadat het bestuur van Symbiose was gehoord. Het college heeft als lijn gekozen om vast te houden aan uitvoering van het eerder genomen besluit van Provinciale Staten. Dit besluit van PS is recent nog eens bevestigd in het coalitieakkoord. De subsidierelatie met het huidige Symbiose wordt derhalve per 1 januari 2004 beëindigd.

Provinciale Staten van Limburg hebben eind 1999 en nogmaals in september 2000 uitgesproken dat de welzijnskoepel Symbiose per 1 januari 2004 zelfstandig moet zijn. In de aanloop daar naar toe is Symbiose door de Provincie gefaciliteerd om met een meer bedrijfsmatige aanpak te werken. Nu de datum van 1 januari 2004 nadert had het College er behoefte aan om alle mogelijke scenario's rond die uiteindelijke verzelfstandiging op een rij te zetten. Dat heeft het college recent gedaan. Het college hecht aan grote zorgvuldigheid in een dergelijk traject.

Het college van GS hecht er aan duidelijk te maken dat de bereidheid aanwezig is om - onder voorwaarden - aan het nieuwe Symbiose in de vrije markt opdrachten te verstrekken. De voorwaarden waaronder worden de komende weken aan het bestuur van Symbiose voorgelegd. Overigens heeft het eerdergenoemde besluit tot beëindiging van de subsidierelatie geen consequenties voor al lopende opdrachten van de Provincie Limburg aan Symbiose.
Het college gaat er vanuit dat een Symbiose-nieuwe-stijl kansen heeft zich zelfstandig in de markt te bewegen met een kwaliteitvolle marktpositie.
10-9-2003 09:39