De Unie


Woningcorporaties: Pensioen en Beloningstructuur

25 augustus 2003 - Op 26 mei j.l. heb ik u schriftelijk geïnformeerd over de pijnlijke maatregelen die we als pensioenfondsbestuur en CAO partijen moesten nemen om de financiële situatie van ons pensioenfonds weer gezond te krijgen. Dat heeft veel reacties losgemaakt. Een aantal van u heeft mij een mail gestuurd, waaruit de zorg over de pensioenregeling in relatie tot de betaalbaarheid duidelijk naar voren kwam. Iedereen heeft een persoonlijk antwoord gehad. Een zeer ruime meerderheid van de leden ging akkoord met de voorgestelde maatregelen. De gevoelens daarbij zijn zeer gemengd: het is heel vervelend dat dit allemaal nodig is, maar het kan nu gewoon niet anders. Met name de negatieve effecten op de koopkrachtontwikkeling worden als bijzonder vervelend ervaren.

De genomen maatregelen hebben inmiddels het verwachte effect. De dekkingsgraad (dat is de verhouding tussen de middelen en de verplichtingen) is gestegen van 92,5% op 31-12-2002 naar ongeveer 98% nu. Als het zo doorgaat, wordt medio 2004 de door de PVK vereiste 105% gehaald.

Daarmee zijn we er nog niet. Per 1-1-2004 wordt de maximum reglementaire premie van 26% bereikt. Het niveau van de kostendekkende premie is echter 32%. Uit uw reacties is duidelijk dat er geen draagvlak is voor een hogere premie dan 26%. Dat niveau wordt door velen als nauwelijks acceptabel en een te grote aanslag op hun besteedbaar inkomen gezien.
Als we de regeling toch nog enigszins betaalbaar willen houden, zal er dus moeten worden gepraat over een verlaging van het kostenniveau door te snijden in de regeling. Om dit voor te bereiden heeft het pensioenfondsbestuur een werkgroep benoemd, die momenteel druk bezig is. Op 23 september a.s. is de volgende vergadering van het bestuur. Dan zal er een verdere richting moeten worden bepaald. Ondergetekende maakt zowel deel uit van de werkgroep als van het bestuur. Om u de gelegenheid te geven hierover met mij van gedachten te wisselen, worden er in september vijf ledenvergaderingen gepland. Hoe dat zit leest u aan het einde van dit bericht.

We moeten goed beseffen, dat er een fors gat zit tussen de kosten dekkende premie en de te realiseren premie, namelijk 32 ten opzichte van 26% van de pensioengrondslag. We komen er niet door hier en daar een beetje franje uit de regeling weg te halen. Het gaat straks om ingrijpende zaken die te maken hebben met het niveau van de regeling, zoals verhoging van de vroegpensioen leeftijd en/of het verlagen van het uitkeringsniveau van vroeg pensioen dan wel ouderdomspensioen.

Beloningsstructuur
Tijdens de CAO onderhandelingen van 2002 hebben we een modernisering van de CAO tot stand gebracht, waarbij we met de werkgevers geen overeenstemming konden bereiken over een nieuwe beloningsstructuur. Wel ligt er in de vorm van CATS een nieuw functiewaarderingssysteem en een functiefamilie handboek klaar, dat echter pas ingevoerd kan worden als er overeenstemming is over een nieuwe beloningsstructuur.

Om CAO partijen te helpen tot een oplossing te komen over dit belangrijke onderwerp is begin dit jaar de hulp ingeroepen van adviesbureau KPMG. Zij hebben inmiddels veel voorbereidend werk gedaan. Er liggen nu verschillende varianten voor een nieuw loongebouw. De kunst is nu om CAO partijen gezamenlijk keuzes te laten maken zodat we een model overhouden dat via verdere onderhandelingen tot een resultaat kan leiden. Daarnaast is het van groot belang dat de overgang naar een nieuwe beloningsstructuur wordt begeleid door een goed pakket garantiemaatregelen.
Hierover wordt op 1 september a.s. verder onderhandeld met de bedoeling om een resultaat te realiseren wat aan de achterbannen van CAO partijen kan worden voorgelegd.

Ledenvergaderingen
We praten in de ledenvergaderingen over hoe het verder moet met de pensioenregeling, met name de inhoudelijke aanpassing van de regeling om de zaak nog een beetje betaalbaar te houden. De stand van zaken rond de beloningsstructuur zal nader worden toegelicht. Als er besluitvorming moet plaatsvinden, gebeurt dat via een schriftelijke stemming onder alle Unieleden bij de woningcorporaties in het hele land. Er worden de volgende vergaderingen gehouden:

Woensdag 10 september. Plaats: De Unie, Noord Brabantlaan 66 te Eindhoven
Donderdag 11 september. Plaats: Restaurant Urbana, Wipstrikkerallee 213 te Zwolle
Maandag 15 september. Plaats: De Unie Hoofdkantoor, Multatulilaan 12 te Culemborg
Woensdag 17 september. Plaats: De Unie, Hoofdweg Oostzijde 616 te Hoofddorp
Donderdag 18 september. Plaats: De Unie,Voltairetuin 4 te Capelle aan de IJssel

Alle vergaderingen beginnen om 19.30 uur.

U dient zich vooraf aan te melden via de aanmeldingsbon, die u kunt downloaden en uiterlijk 5 september a.s. in ons bezit moet zijn. Ook niet leden zijn welkom en kunnen zich via www.unie.nl voor het lidmaatschap De Unie aanmelden. Per vergadering wordt bekeken of er ten minste vijf mensen komen. Halen we dat niet, dan gaat de vergadering niet door en ontvangen degenen die zich aangemeld hebben daarover bericht.

Met vriendelijke groet,

Roland Kemper
Voorzitter bedrijfsgroep Woningcorporaties


* Intropagina Woningcorporaties

* Integrale tekst Aanmelding Ledenvergadering (pdf)

maandag, 25 augustus 2003