Gemeente Nuth


25-08-2003

Ster Elektrotoer

De gemeente Nuth en de ondernemingen namen het initiatief om de gemeente Nuth een herkenbaarder gezicht te geven. Zowel naar binnen als naar buiten. Ieder vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid en met één gemeenschappelijke visie vulden wij dit initiatief in door deze spectaculaire wielerkoers binnen te halen. De Ster Elektrotoer is een meerdaagse wielerwedstrijd voor professionals. Samen met de gemeente Valkenburg aan de Geul nemen wij in deze regio, deel aan de Ster Elektrotoer. Stichting Wielerbelang Schijndel tekent voor de organisatie. De Ster Elektrotoer begint op 10 september in Veldhoven en eindigt op 14 september in Schijndel. De 2e etappe vertrekt op 11 september in Eindhoven en zal zijn climax bereiken in de straten van Nuth. Het peloton zal drie keer door de straten van Nuth trekken. Om 14.00 uur vindt de eerste doorkomst plaats via de Thullerweg en daarna volgen nog twee lokale ronden. De finishlijn wordt in de Pastorijstraat getrokken. De finish wordt om 16.00 uur verwacht. Aansluitend vindt de huldiging plaats in de Pastorijstraat. De finishlocatie zal een gezellige en aantrekkelijk uitstraling krijgen.

Burgemeester Binderhagel presenteerde zich als koopman voor deze gemeente en wist door goed overleg in een prettige sfeer de ondernemer te winnen voor dit evenement. Het streefbedrag van 25.000 voor de organisatie van de Ster Elektrotoer is nagenoeg gehaald. De gemeente Nuth mag terecht trots zijn op deze ondernemers die dit mogelijk maakten. Dit is een eerste kleine stap om de gemeente Nuth op de kaart te zetten. Gezamenlijk zullen wij verder bouwen aan de naam van Nuth.

Voor meer informatie en het laatste nieuws staat op de website www.nuth.nl een extra rubriek Ster Elektrotoer. Ook een resultaat dat door de samenwerking met de ondernemers tot stand is gekomen.