Gemeente Moerdijk


INVENTARISATIE JEUGDPROJECTEN

De gemeenteraad heeft in mei een motie aangenomen om eenmalig jeugdprojecten in de elf kernen uit te werken. Het college van burgemeester en wethouders heeft een eerste stap genomen door de inventarisatie van de lopende aanvragen vast te stellen. De projecten mogen gezamenlijk niet meer dan
EUR 500.000 kosten. Dit bedrag wil de raad uit de algemene reserves halen.

Uit de inventarisatie van de aanvragen blijkt
dat er o.a. behoefte is aan skatevoorzieningen zoals een half-pipe (Fijnaart, Heijningen, Willemstad, Zevenbergen) en jongerenontmoetingsplekken (Helwijk, Standdaarbuiten, Willemstad). De kostenraming van de inventarisatie komt uit op+ EUR 414.500. Investeren in eenmalige projecten levert een structurele kostenpost op van 10% van de investering. Bij een maximale eenmalige investering van EUR 500.000 bedragen de structurele kosten dus EUR 50.000 per jaar.

In de bijlage staat de complete lijst van de aanvragen die momenteel bij de gemeente bekend zijn. Wethouder M. de Wit wil echter van alle jongeren weten wat ze missen op het gebied van voorzieningen voor de jeugd. Daarom houdt de gemeente binnenkort een enquête onder de Moerdijkse jeugd van 12 tot en met 16 jaar.

De informatie uit de totale inventarisatie (= bekende aanvragen + wensen uit de enquête) zijn de bouwstenen voor een daarna op te stellen speerpuntennotitie van de éénmalige projecten voor de jeugd in de 11 kernen. Daarnaast wordt deze informatie gebruikt voor de op te stellen nota jeugdbeleid.

De inventarisatie van de bestaande wensen wordt op 10 september aangeboden aan de commissie sociale infrastructuur.