Gemeente Weert

29/08/2003

Twee nieuwe tentoonstellingen in Weerter stadhuis

Op de bestuursverdieping van het Weerter stadhuis zijn vanaf 10 september a.s. twee tentoonstellingen te bezichtigen. Het gaat daarbij om foto's van oud-Weertenaar Huub Crouzen en keramiek van Lies Ingeveld uit Stramproy.

Beide tentoonstellingen zijn te zien tot en met 30 november a.s.

Huub Crouzen
Deze momenteel in Venray wonende kunstenaar maakt kleurrijke warme foto's. Huub Crouzen is echter meer beeldhouwer dan fotograaf. Hij werkt weliswaar met fotografische materialen maar het resultaat zijn 'beelden'. Hoewel de toeschouwer naar foto's kijkt, ziet hij grote monumentale vormen.
Huub Crouzen laat nieuwe beelden zien, niet als detail van een groter geheel maar volstrekt autonome werken, prachtig van kleur.

Lies Ingeveld
Lies Ingeveld is in 1942 in Stramproy geboren. Haar interesse in keramiek is ontstaan tijdens een boetseercursus die ze volgde aan het Kunstcollege te Weert gegeven door Miriam Severijns. Daarna volgde ze lessen keramiek / pottenbakken bij Alda Brunenberg. Door het lezen over verschillende technieken en het experimenteren ermee tijdens de cursusuren groeide haar enthousiasme en interesse. Ze besloot ook thuis in haar vrije tijd keramiek te gaan bakken en glazuren.
Haar voorkeur gaat uit naar de techniek van het Raku stoken, dit is een Japanse manier van stoken. Daarnaast beoefent ze het Pitt-fire stoken en werkt ze met een schaafsel-oven. Bij Pitt-fire stoken worden de werkstukken met sulfaten overgoten. Ze worden vervolgens op een open vuur met blokken hout gestookt. Bij de schaafseltechniek worden de werkstukken in een ton afgedekt en blijven ze zeker 24 uur smeulen. Lies Ingeveld vindt het erg spannend om objecten te maken. Haar voorkeur gaat echter, naast het maken van vrouw- en dierobjecten, het meest uit naar het pottenbakken.
De tentoonstelling toont een keuze uit al haar werken.

Openingstijden
De tentoonstellingen zijn te zien op de eerste verdieping van het Weerter stadhuis, Beekstraat 54. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 19.30 uur. De toegang is gratis.