Ingezonden persbericht

Agnes Kant neemt eerste exemplaar van Poster Speelruimte in ontvangst

Uitnodiging uitreiken eerste poster Speelruimte

Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij de uitreiking van het eerste exemplaar van onze poster Geef ze de ruimte! aan Tweede-Kamerlid Agnes Kant.

Deze poster moet iedereen die invloed heeft op de openbare ruimte prikkelen na te denken wat hij of zij kan doen om de bespeelbaarheid van die ruimte te verhogen. Op de poster wordt met tien tekeningen voor vijf vakgebieden aangegeven hoe er wel of niet rekening met kinderen wordt gehouden.

De poster zal worden uitgereikt aan alle betrokken ambtenaren, stedenbouwkundigen, ontwerpers van buitenruimte, plannenmakers enzovoorts. De eerste poster wordt officieel overhandigd aan Agnes Kant.

Zij lanceerde in juni 2003 haar initiatief voor een wet Buitenspeelruimte. Kant: Voldoende ruimte om buiten te spelen, lijkt de meest vanzelfsprekende zaak van de wereld, maar is het helaas door de steeds schaarser wordende ruimte voor veel kinderen niet . Wij van OBB Ingenieursbureau ondersteunen dit initiatief natuurlijk van harte en hebben juist daarom haar gevraagd om op woensdag 10 september tijdens de vakbeurs Groen en Recreatie in Arnhem de poster in ontvangst te nemen.

Omdat de poster van harte wordt ondersteund door Jantje Beton zal ook de directeur van dit fonds, de heer Henk P. Kasbergen, aanwezig zijn.

Persinformatie

Datum: woensdag 10 september 2003

Tijd: 09.30 uur

Plaats:

Nationaal Sportcentrum Papendal

Papendallaan 3 (ingang Amsterdamseweg) te Arnhem

in de EXPO hal (direct na de ingang rechtsaf de tent in), standnummer 19

Wegens een radio/TV uitzending zal Agnes Kant drie kwartier later aanwezig zijn en wel om 10:15 uur

Wilt u bij de uitreiking aanwezig zijn, dan kunt u een (pers) toegangskaart en VIP-parkeerkaart aanvragen bij de organisatie van de DEMO-Dagen. Mail hiervoor uw gegevens aan sandra.raemakers@lc.nl

Meer informatie over de demodagen vindt u op www.demo-dagen.nl.

Meer informatie over de Wet Buitenspeelruimte vindt u op www.sp.nl/db/nieuws/kamernieuwspage.html/944

Meer informatie over OBB Ingenieursbureau, spelen en de poster vindt u op www.OBB-Ingenieurs.nl

Ik hoop u volgende week te ontmoeten!

Met hartelijke groet,

Johan Oost

OBB Ingenieursbureau

www.OBB-Ingenieurs.nl

Johan@OBB-Ingenieurs.nl

telefoon 0570 - 61 60 05

fax 0570 - 61 60 25

mobiel 06 - 54 921 808