Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie

LBR-bericht

Rotterdam, 4 september 2003

Warm aanbevolen door het LBR: de tweede editie van het succesvolle evenement Made in Holland.

Als projectpartner verzorgt het LBR onder meer de gratis toegankelijke tentoonstelling 'Je moet van binnen goed zitten', met portretten van jongeren, en een bijdrage aan één van de vele meetings. Lees hieronder meer over het programma.

Marianne Plug, afdeling communicatie LBR, tel. 010-2010201, e-mail: info@lbr.nl.

Na het enorme succes van afgelopen jaar is Made in Holland dit najaar niet alleen te zien in Amsterdam, maar gaat ook op tournee langs grote steden in Nederland. In Koninklijk Theater Carré is het Wereldconcert seizoensopening vanaf 10 september en op 11 september vindt de eerste meeting plaats in de Meervaart. A tribute to diversity
Een nieuw, meer dan twee uur durend programma met de beste wereldmuziek van eigen bodem. Ruim veertig zangers, zangeressen en muzikanten met verschillende culturele en muzikale achtergronden verbinden zich op bijzondere wijze met elkaar en tonen daarmee de schoonheid van onze multiculturele samenleving.

De line-up is fris en bedreven, eigentijds en gevestigd. Met jonge talenten: Corey (Jamaica), Izaline Calister (Curacao), rappers Ali B. en Karima (Marokko) en Awaaz (India). Met gevestigde namen: Fernando Lameirinhas (Portugal), Omar Ka (Senegal) en Dhroeh Nankoe (India), Twarres (Friesland), Edsilia Rombley (Antillen), Minyeshu Chewata (Ethiopie) en Sarina Voorn (Suriname). En vele anderen. Artistiek leider van het programma is Leoni Jansen. Waar sta je?

* een serie bijeenkomsten over jong zijn in onze multiculturele samenleving.
* een ontmoeting tussen jongeren en professionals.
* in gesprek over geloof, relaties, school, werk, uitgaan, mode en identiteit
* met debat, rap,lezingen, theater, workshops, documentaires en concert Made in Holland Meeting stelt de volgende vragen: Waar staan jongeren in deze roerige tijd? Hoe ervaren zij de multiculturele samenleving? Hoe functioneren zij temidden van meerdere culturen? Welke dilemma's komen zij daarbij tegen? Waar zien zij hun kansen voor de toekomst?

Een bijeenkomst in het perspectief van jongeren omdat zij, anders dan generaties voor hen, midden in de multiculturele samenleving staan. Jongeren van verschillende etnische achtergronden gaan in gesprek met elkaar en met professionals uit onder andere wetenschap, onderwijs, kunst en cultuur, politiek, bedrijfsleven, overheid, mode- en uitgaanswereld. Wereldconcert - tournee
10 t/m 13 september in Carré, Amsterdam. Reserveren via: 0900-2525255 (30 cpm) 18/9 Enschede, 20/9 Gouda, 26/9 Breda, 29-30/9 Rotterdam, 2/10 Den Haag, 4/10 Leeuwarden, 6/10 Maastricht en 8/10 Groningen.

Meeting - tournee
11 september in de Meervaart, Amsterdam. Reserveren via 020-6246380 26/9 Breda, 29/09 Rotterdam en 2/10 Den Haag.

Meer informatie op www.madeinholland.org