LAD

Nieuws

Acties academisch medisch specialisten gaan onverminderd door

Het Landelijk Actiecomité LAD/Orde heeft vastgesteld dat de medisch specialisten in de academische ziekenhuizen hun acties willen voortzetten én daarbij de actiedruk opvoeren. Dat is de uitkomst van het overleg met de Plaatselijke Actiecomités van alle academische ziekenhuizen op donderdagavond 4 september 2003.

Intensivering is nodig omdat het actiedoel nog niet is bereikt volledige invoering van de Honoreringsregeling academisch medisch specialisten.

Derde administratieve actie
De op 14 juli 2003 begonnen administratieve acties worden wederom verlengd. Ook vanaf 14 september 2003 zullen de medisch specialisten en de onder hun verantwoordelijkheid werkende assistent-geneeskundigen in de academische ziekenhuizen op geen enkele wijze meewerken aan het registreren van diagnose behandeling combinaties, DBCs. Deze actie is inmiddels formeel aangezegd aan werkgeversorganisatie VAZ.

Meer zondagsdiensten?
Na de geslaagde zondagsdiensten van 2002 lijkt het hoog tijd om dit actiemiddel weer in te zetten. De achterban wordt geraadpleegd om, vooralsnog vanaf oktober 2003, wederom landelijk zondagsdiensten te doen.
Uiteraard kunnen de acties op elk moment worden beëindigd als nieuwe ontwikkelingen perspectief bieden op volledige invoering van de aanpassingen in de honoreringsregeling.

De informatiebijeenkomsten
Tussen 1024 september 2003 worden informatiebijeenkomsten in de acht ziekenhuizen gehouden. Daarmee wordt een concreet beeld verkregen van de bereidheid van de academisch medisch specialisten om door te gaan met acties en kan een eerste start worden gemaakt met de voorbereidingen. De academisch medisch specialisten en de assistent-geneeskundigen in de academische ziekenhuizen ontvangen hierover nadere informatie.
Bijeenkomsten:

Datum
Plaats Ruimte Tijd
Woensdag 10 september LUMC Collegezaal 5 17.00 uur Maandag 15 september VUMC Maaszaal 17.00 uur Woensdag 17 september UMC Utrecht Groene zaal 12.00 uur Woensdag 17 september Erasmus MC Auditorium 17.00 uur Donderdag 18 september St Radboud Laennec E en F 12.00 uur Donderdag 18 september AZM Flendrig zaal 17.00 uur Maandag 22 september AZG Traverse zaal 17.00 uur Woensdag 24 september AMC H2-211 17.00 uur

Het conflict is nog steeds niet opgelost - acties blijven nodig. De druk wordt opgevoerd!