Gemeente Hoogeveen


---

8 september 2003

Unieke methode voor sanering terrein voormalige aluminiumfabriek

Uitleg over bodemsanering in stationsgebied Hoogeveen

Omwonenden en betrokkenen zijn woensdag 10 september te gast op het terrein van ALHO, de voormalige aluminiumfabriek in het Hoogeveense stationsgebied. ARCADIS en de gemeente Hoogeveen geven een toelichting op de unieke methode die wordt toegepast voor de sanering van de vervuilde bodem. Het projectbezoek, waarvoor de 'buren' van het terrein en andere betrokkenen zijn uitgenodigd, begint om 15.00 uur.

Sanering

Op 1 juli van dit jaar is ARCADIS samen met onderaannemer In-Situ technieken begonnen met het saneren van het grondwater op het fabrieksterrein. Het grondwater is verontreinigd met oplosmiddelen. ARCADIS saneert het grondwater door middel van chemische oxidatie. Er wordt een oxidant, in dit geval waterstofperoxide, in de grond gebracht. Dat gebeurt met behulp van filters. De waterstofperoxide zorgt ervoor dat de verontreiniging oxideert tot onschadelijke stoffen die al in de bodem voorkomen.

Projectbezoek

Tijdens het projectbezoek krijgen de genodigden uitleg over de saneringsmethode. Het programma ziet er als volgt uit:
* 15.00 uur: ontvangst

* 15.15 uur: Opening door wethouder Thijs Leistra * 15.25 uur: Projectleider Stationsgebied Jaap de Zeeuw vertelt iets over de laatste ontwikkelingen binnen het project
* 15.50 uur: uitleg over de manier van saneren door Alex Kraiema van ARCADIS en een rondleiding over het terrein
* 16.30 uur: Afsluiting van het bezoek

© Copyright Gemeente Hoogeveen