Gemeente Enschede

Verkeer niet meer via Piet Heinstraat naar station


Enschede, 08-09-2003

Openbaar vervoerbussen mogen niet meer over voetgangersplein.

Vanaf woensdag 10 september 2003 wordt verkeer vanaf de Piet Heinstraat niet meer toegelaten op het voetgangersplein voor het NS-station. Alleen voetgangers en fietsers mogen de toegang passeren. De zogenaamde piramides blijven vanaf dat moment 24 uur per dag omhoog, tot een nader te bepalen moment.

In overleg met Connexxion en Politie is besloten om per 10 september 2003 de toegang af te sluiten voor verkeer. Het gaat om de beweegbare afsluitingen (piramides) ter hoogte van de ABN-Amro bank en het gebouw De Stadspoort. De beslissing is genomen ter ondersteuning van het verkeersbesluit van 29 januari 1997 om het plein als voetgangersgebied aan te wijzen.

Het busplein (gelegen naast het voetgangersplein) is uitsluitend toegankelijk voor openbaar vervoerbussen en ontheffinghouders. Hulpdiensten kunnen het busstation bereiken via de overige toegangswegen, vanaf de Parkweg en de Tromplaan. Chauffeurs van besteldiensten die dringend op het plein moeten zijn, kunnen deze alleen via de Tromplaan bereiken.

Verkeersborden rond het plein geven deze regels al langere tijd aan.
---

Gepubliceerd op 08-09-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar