Vereniging Nederlandse Gemeenten


---

Uitnodiging aan de pers: Debat Lokaal gezondheidsbeleid (09/09/03)

Gemeenten hebben op 1 juli 2003 hun plannen vastgesteld om lokaal gezondheidsbeleid te bevorderen. Nu is het tijd om de woorden om te zetten in daden, waarbij de nadruk ligt op preventie. Een krachtig preventiebeleid biedt kansen om een verslechterende gezondheidssituatie in Nederland een halt toe te roepen en om de stijgende kosten van de gezondheidszorg te beheersen.

De VNG en GGD Nederland organiseren op 10 september een debat over lokaal gezondheidsbeleid. Tijdens het debat 'Van gezonde plannen naar een gezond 2007' wordt aan de hand van stellingen vooruitgekeken naar de resultaten van het gezondheidsbeleid in 2007.

Aan het debat nemen deel de kamerleden Siem Buijs (CDA) en Godelieve van Heteren (PvdA), dr. W. Kuiper (lid directie van de VNG), P. de Jong (gemeente Spijkenisse), Chris Dekkers (GGD Nederland). Het debat vindt plaats onder leiding van Eerste Kamerlid prof.dr. W. Lemstra. Hij stond aan de wieg van het gemeentelijk gezondheidsbeleid en was in 1996 voorzitter van de commissie 'Versterking gemeentelijk gezondheidsbeleid'.

Onder de genodigden bevinden zich onder meer vertegenwoordigers van lokale en landelijke politiek, GGD-directeuren en hoogleraren sociale geneeskunde.

We nodigen ook u uit bij het debat aanwezig te zijn.

Den Haag, 5 september 2003