FNV Bouw


datum: 09-09-2003

FNV Bouw spreekt bouwvakkers toe op bouwterrein Houten

'Sociale plannen kabinet zijn harde klappen in het gezicht van de bouwvakker'

Op 10 september 2003 om 12:30 uur zal John Kerstens, vice-voorzitter van FNV Bouw op de nieuwbouwlocatie De Hoon te Houten verontruste werknemers in de bouw toespreken over de voorgenomen plannen van het kabinet om de sociale zekerheid in Nederland te slopen. Stukje bij beetje worden de contouren van de monsterlijke bezuinigingen duidelijk. Vooral werknemers in de bouw- denk aan buitenschilders en wegenbouwers- krijgen de hardste klappen. Zij moeten noodgedwongen wel eens een beroep doen op de WW vanwege het uitblijven van opdrachten. Zeker nu het economisch tegenzit.

Het kabinet sluit de toegang tot de WW praktisch af voor bouwvakkers door zeer hoge eisen te stellen. Wat blijft, is de bijstand. Maar dan moet je geen werkende partner hebben anders heb je helemaal geen recht meer op bijstand en dien je je eigen vermogen (huis of spaarpot) aan te spreken.

Deze week, met zaterdag 13 september als hoogtepunt, heeft FNV een aantal bijeenkomsten georganiseerd met als doel de mensen in te lichten over de kwalijke maatregelen van het kabinet. In het hele land zullen verschillende FNV-kantoren hun deuren openen. Meer informatie is te vinden op www.fnv.nl/actie. In Utrecht is de Stadhuisbrug het middelpunt van een FNV- manifestatie.

Op de nieuwbouwlocatie te Houten zal John Kerstens in de middagschaft nog eens benadrukken hoe hard de plannen uitpakken en welke acties de FNV de komende tijd eventueel zal ondernemen.

U bent van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen!


---

Voor oudere teksten kunt u terecht in het archief

FNV Bouw
Postbus 520 3440 AM Woerden
Fax: (0348) 423 610