Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht 10-9-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Overstekende zwaan
LEUSDEN Doordat hij uitweek voor een overstekende zwaan botste een automobilist tegen een lantaarnpaal op.
De 38-jarige man uit Amersfoort reed omstreeks 19.30 uur op de Heiligenbergerweg in de richting van Amerfsoort. Net voorbij de bocht naar rechts zag de man een zwaan oversteken en reed met zijn auto over de weghelft van tegemoet komend verkeer, vervolgens de berm in en uiteindelijk tegen een lantaarnpaal op.
De auto draaide 180 graden en de man raakte gewond aan zijn hoofd. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee aanhoudingen en gewonde vrouw bij aanrijding AMERSFOORT Een 18-jarige jongen uit Amersfoort werd dinsdagavond omstreeks 19.55 uur aangehouden.
De jongeman had een ongeval veroorzaakt op de kruising van de Rustenburgerweg, Ds. Rijperstraat en de Van Randwijcklaan. Hij verloor in deze bocht de macht over het stuur, en botste aan de overkant van de weg tegen een geparkeerde auto aan. Achter deze auto stonden twee mensen te praten. Een van hen, een 46-jarige vrouw uit Amersfoort, raakte gewond doordat de aangereden auto op het trottoir terecht kwam. De jongeman werd aangehouden omdat hij vermoedelijk onder invloed reed. Zijn vader, een 45-jarige Amersfoorter, kwam ook naar de plek van de aanrijding toe en begon zich met de aanhouding van zijn zoon te bemoeien. Hij belemmerde het werk van de agenten dusdanig dat ook hij moest worden aangehouden. Geboeid werd hij in een politie-auto geplaatst. Hij trapte echter zo hard tegen het achterportier dat hij deze vernielde.
Zijn zoon werd met een andere politie-auto naar het politiebureau overgebracht. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en had teveel gedronken (470 ug/l). Ook bleek hij de auto ongevraagd te hebben meegenomen van een bekende van hem.

Motorrijder op vluchtstrook
AMERSFOORT - Een 39-jarige man uit Hilversum werd in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 01.15 uur op de vluchtstrook van de Rijksweg A-1 aangetroffen, gehurkt naast zijn motor. Nader onderzoek wees uit dat de man teveel had gedronken (770 ug/l). Hij werd aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.