Gemeente Eemnes

wethouders van Eemnes d.d. 9 september 2003
PORTEFEUILLE BURGEMEESTER
Onderwerp Besluit Verordeningen artikel 212, 213 en 213a.
In de Wet dualisering gemeente bestuur is opgenomen dat gemeenteraden drie verordeningen vaststellen die van belang zijn voor de financiële functie van de gemeente.

1. Financiële verordening 2004 vaststellen.
2. Controleverordening 2004 vaststellen.

3. Verordening onderzoeken doelmatigheid en doeltreffendheid 2004 vaststellen.

4. Bovenstaande verordeningen via commissie BOM doorleiden naar de raad.

Brandweer.
Aanstellen van 3 nieuwe vrijwilligers en eervol ontslaan van 1 vrijwilliger.

De heren M. van den B., T.O. de R. en D. van H. per 1 september 2003 aanstellen in tijdelijke dienst voor de periode van 1 jaar. De heer B. K. met ingang van 1 september 2003 eervol te ontslaan.

PORTEFEUILLE WETHOUDER J. BOOD
Onderwerp Besluit

Grondruil met Rijkswaterstaat.
Rijkswaterstaat heeft ons een conceptovereenkomst toegestuurd ten behoeve van een grondruil van de parallelweg van de A27 en de nieuw aan te leggen parallelweg nabij het nieuwe benzinestation.

Instemmen met conceptovereenkomst met inachtneming van enkele kanttekeningen.

Principe aanvraag Esso voor de bouw van een tankstation met fastfood restaurant.
De Esso wil een tankstation met een fastfood restaurant bouwen bij de A27. Het tankstation past in het bestemmingsplan, een restaurant niet.
1. Het verzoek agenderen voor de vergadering van commissie WRM (consulteren via ingekomen stukken).

2. Indien de commissie in meerderheid in principe met de vestiging kan instemmen, aan Esso meedelen, dat een nader onderzoek naar de verkeersgevolgen en verkeersbewegingen ten gevolge van het fastfood restaurant noodzakelijk is.

Woonvisie.
De woonvisie heeft voor inspraak ter inzage gelegen en is toegestuurd aan de provincie, Inspectie en andere partners. Er zijn 2 reacties ingediend.
Voorstel:

1. Instemmen met aangepaste woonvisie.

2. Instemmen met reactie op inspraak en overleg
3. Raad voorstellen woonvisie vast te stellen.

Conform

Verplaatsen autobedrijven.
Garage Koot heeft een verzoek ingediend om de mogelijkheden voor de verplaatsing van zijn bedrijf te onderzoeken.
Voorstel:

1. Consulteren Cie WRM.

2. Autobedrijven stimuleren om een gezamenlijke oplossing te vinden. Conform.

Raboes.
Met Natuurmonumenten en de Belangenvereniging is overleg gevoerd over de plannen met betrekking tot 't Raboes. Schipper Bosch heeft schriftelijk aangegeven dat zij een bedrijfshal van 1000 m2 willen bouwen, een woning van 600 m3 en het wateroppervlak wil vergroten tot
14.855 m2.
Voorstel:
De afweging tussen het vergroten van de jachthaven tot 14.855 m2, de bouw van een havengebouw en dienstwoning (totaal ca. 1125 m2) enerzijds en een jachthaven van 12.000 m2 met een havengebouw van 2500 m2 anderzijds voorleggen aan cie WRM.

Conform

Monumenten Cultuurfonds Utrecht.
Het Prins Bernhard Cultuurfonds (PBC) en het Nationaal Restauratie Fonds (NRF) hebben een voorstel gedaan voor het oprichten van het Monumenten Cultuurfonds Utrecht. Dit fonds dient te worden gevoed met eenmalig 'nieuw' geld van het bedrijfsleven, particuliere fondsen en overheden. De provincie vraagt of u dit een zinvol initiatief vindt en of u bereidt bent deze actie te ondersteunen en tot welk bedrag. Voorstel:
De actie ondersteunen door in principe een bedrag beschikbaar te stellen van 18.000,--. Wij hebben 36 gemeentelijke monumenten. Dit is dus een bedrag van 500,-- per gemeentelijk monument. Indien dit fonds wordt opgericht geen geld meer beschikbaar stellen voor het verstrekken van subsidie van gemeentelijke monumenten en de raad te zijner tijd voorstellen de subsidieverordening in te trekken. Conform, na 3 jaar evalueren.
Vaststellen Milieubeleidsplan 2004-2007 (MBP).
Het MBP bevat het kader voor de werkzaamheden in de periode 2004-2007, incl. de 3 speerpunten zoals deze door de raad op 16 december 2002 zijn vastgesteld. Hiermee is de basis gelegd voor een beleidscyclus. Voorstel:

- instemmen met voorliggend MBP en conceptraadsvoorstel - ter bespreking aanbieden aan cie. Welzijn

- inspraakprocedure volgen en daarna ter vaststelling aanbieden aan de raad

- financiële gevolgen 2004 in de voorjaarsnota 2004 verwerken en 2005 en verder verwerken in de meerjarenraming 2005 t/m 2007. Met enige aanpassingen conform.