Gemeente Hoogeveen

Nieuws
---

9 september 2003

College geeft Nieuwlande korting op kavels Boerdijk

Het college van B&W heeft besloten tien procent korting te geven op de prijs voor de bouwkavels aan de Boerdijk in Nieuwlande. Het gaat om de kavels die tot 1 januari 2004 worden aangeboden. Deze korting is een gebaar van het college naar de inwoners van het dorp. De uitwerking van het
bestemmingsplan aan de Boerdijk heeft lang op zich laten wachten, waardoor geen gronduitgifte kon plaatsvinden. Ook heeft de gemeente besloten de grond ter plekke op te hogen om te zorgen voor een goede afwatering van het gebied.

Aanstaande donderdag, 11 september start de inschrijving voor twee-onder-éénkapwoningen.

Marktconforme prijzen

Op een verzoek uit Nieuwlande hebben B&W opdracht gegeven aan vier makelaars om onafhankelijk van elkaar de grond aan de Boerdijk laten taxeren om te kijken of de grondprijzen die de gemeente hanteert marktconform zijn. Uit de taxaties van de makelaars blijkt dat dit het geval is.

Grondprijzen

De gemeente Hoogeveen hanteert in de hele gemeente twee tarieven voor
woningbouwkavels, een voor dorpen en een voor de kern van Hoogeveen. Voor een vrijstaande woning betalen inwoners van Hoogeveen een grondprijs van ¤ 141. De grondprijs voor een dubbele woning in Hoogeveen is ¤ 129. De buitendorpen krijgen een reductie van ¤ 5, omdat zij verder van alle voorzieningen zitten. In Nieuwlande is de grondprijs normaal gesproken ¤ 136 voor een vrijstaande woning en ¤ 124 voor een dubbele woning. De gemeente gaat bij het bepalen van de grondprijs uit van de totale stichtingskosten van een woning. Deze worden in mindering gebracht op de opbrengst van een woning. Daaruit komt de prijs voor een kavel per vierkante meter.

© Copyright Gemeente Hoogeveen