FNV BONDGENOTEN

Leden FNV Bondgenoten: geen gedwongen ontslagen Albert Heijn

De kaderleden van FNV Bondgenoten willen dat Albert Heijn voorkomt dat werknemers gedwongen ontslagen worden. Dat bleek gisteravond bij een kaderbijeenkomst over de reorganisatie, die vorige week werd aangekondigd en waarbij 440 mensen hun baan verliezen.

Het supermarktconcern is nog steeds winstgevend -vorig jaar werd 262 miljoen Euro winst geboekt- en dus is er geen reden om medewerkers op deze manier de laan uit te sturen, aldus de kaderleden. Daarnaast geven de leden aan de beloning van de nieuwe topman Moberg onacceptabel te vinden. Gedwongen ontslagen zijn hier niet mee te rijmen.
FNV Bondgenoten wil voor de gedupeerde Albert Heijn-medewerkers zoveel mogelijk van werk naar werk trajecten afspreken, gezien de situatie op de arbeidsmarkt en de aangekondigde kabinetsplannen. Daarnaast moet er een herstelplan komen, want alleen snijden in de organisatie levert niets op, er moet ook gewerkt worden aan de toekomst. Tot slot willen de leden van Albert Heijn op korte termijn een verantwoording horen over het aantal banen dat moet verdwijnen. De leden van FNV Bondgenoten zien wel degelijk in dat er maatregelen nodig zijn, maar het moet de onderneming niet schaden.

Meer informatie:
Nathalie Koopman, voorlichter FNV Bondgenoten

030- 2738389 of 06-51406105
Jos Brocken,bestuurder FNV Bondgenoten

030-2637173 of 06- 22973943

10 sep 03 10:37