Politie Groningen

Persberichten woensdag 10 september 2003

Provincie Groningen 10-9-2003 -

Groningen: diverse controles
De politie heeft dinsdagmiddag op de Rijksweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 1579 voertuigen, waarvan 215 bestuurders in overtreding waren. De snelste rijder reed 103 km/uur, waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/uur. In de ochtenduren hield de politie een verkeerscontrole op het Damsterdiep. Op deze locatie werden 13 automobilisten bekeurd voor het rijden over een busstrook. Ten slotte hield de politie op het Gedempte Zuiderdiep een gordelcontrole. Hierbij werden 12 bekeuring uitgereikt.

Groningen: vrouw gewond na verkeersongeval
Een 39-jarige vrouw uit Hoogezand is dinsdagochtend op de kruising Damsterdiep en het Balkgat gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw reed op haar bromfiets op de rijbaan van het Damsterdiep en werd zij op het kruispunt aangereden door een 55-jarige automobilist uit Haren, die rechtsaf wilde slaan. Door deze aanrijding werd de bromfietster naar rechts gedrukt. De vrouw kwam vervolgens ten val, waarna haar bromfiets tegen een stilstaande auto op het Balkgat, bestuurd door een 58-jarige vrouw uit Groningen, gleed. De vrouw raakte gewond en is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft het ongeval gerapporteerd. De bromfiets van de vrouw is veiliggesteld.

Groningen: autodief ingerekend
De politie heeft dinsdagnacht op de Oosterhamrikkade een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal van een personenauto. De Stadjer werd in zijn auto met aanhangwagen gecontroleerd, omdat aan de achterzijde het kenteken ontbrak. Bij navraag bleek dat de personenauto het afgelopen weekend was gestolen vanaf het Sontplein. Hierop werd de verdachte aangehouden. De man bleek daarnaast ook niet over een rijbewijs te beschikken. De politie onderzoekt de herkomst van de aanhangwagen. De autodief werd vervolgens ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: drie verdachten aangehouden bij drugsdeal
De politie heeft na een drugsdeal op het Martinikerkhof twee mannen in de leeftijd van 33 en 45 jaar en een 46-jarige vrouw, allen uit Groningen, aangehouden. Een politieagent zag dat de 33-jarige man vermoedelijke verdovende middelen verkocht aan zijn oudere plaatsgenoot. Vervolgens werden de 45-jarige man en de vrouw aangehouden, terwijl ze bezig waren met het roken van de verdovende middelen. Beide verslaafden verklaarden dat de verdovende middelen afkomstig waren van de 33-jarige. Vervolgens werd ook de dealer aangehouden. Hierbij gooide de man een prop weg met daarin zes bolletjes verdovende middelen. Op het politiebureau werden beide verslaafden gehoord. Zij bleken daarnaast een gevangenisstraf te goed te hebben. Beiden werden vervolgens ingesloten. Ook de dealer werd ingesloten. Bij de fouillering werd een geldbedrag aangetroffen. Dit geld werd naast de harddrugs in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in. De verdachte wordt vandaag gehoord.

Groningen: Stadjer aangehouden met messen
De politie heeft dinsdagavond in de Poelestraat een 37-jarige man uit Groningen aangehouden voor de Wet Wapens Munitie. De Stadjer hield bij het zien van surveillerende politieagenten zijn handen op de rug. De man gaf vervolgens te kennen in het bezit te zijn van een mes. Dit mes overhandigde hij aan de dienders. Vervolgens werd in de jas van de verdachte nog een tweede mes aangetroffen. Ook dit mes werd aan de politieagenten gegeven. De Stadjer werd hierop aangehouden. De messen werden in beslag genomen. De verdachte werd gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: opgefokte Stadjer aangehouden
De politie heeft dinsdagnacht in de Oude Kijk Int Jatstraat een 30-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. Politieagenten zagen dat de man zich opgefokt gedroeg en daarnaast stond te schreeuwen op straat. De dienders spraken de man aan en sommeerden hem te stoppen met zijn gedrag. Hierop beledigde de man de politieagenten door herhaaldelijk beledigende gebaren te maken. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: inbreker meldt zich op politiebureau
De politie heeft dinsdagnacht op het politiebureau Rademarkt een 40-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. De Stadjer meldde zich op het politiebureau en gaf aan een inbraak te hebben gepleegd bij een hockeyclub aan het Landleven. Daarnaast verklaarde hij in zijn woning de buit, een geldbedrag van ruim 100 euro, zou liggen. De verdachte werd vervolgens ingesloten. In de woning trof de politie een geldbedrag aan. Ook bleek dat bij de hockeyclub was ingebroken. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: jongen aangehouden voor mishandeling en belediging Op het Stationsplein heeft de politie een 17-jarige jongen uit Marum aangehouden voor mishandeling en belediging van twee conducteurs. De jongen bleek te reizen met een vervalst vervoersbewijs. Hierop werd de jongen agressief door de conducteurs te beledigen en een van hen te slaan. De jongen werd vervolgens overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De verdachte werd op het politiebureau gehoord. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden voor aanranding
De politie heeft dinsdagavond op het Stationsplein een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor aanranding. De man had in een fietsenstalling een 44-jarige vrouw uit Groningen onzedelijk betast. De verdachte kon door het personeel van de fietsenstalling worden overmeesterd en worden overgedragen aan de politie. De verdachte is gehoord. Na verhoor werd de man in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Deventenaar aangehouden met wapens
De politie heeft woensdagnacht op de Westersingel een 42-jarige man uit Deventer aangehouden op grond van de Wet Wapens Munitie. De politie had informatie gekregen dat de Deventenaar naar Groningen op weg was om een confrontatie aan te gaan met een Stadjer. De politie trof de verdachte in zijn auto op de A-weg aan, waarna hij op de Westersingel tot stoppen werd gedwongen. De man werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Daar werd de Deventenaar zijn auto onderzocht op wapens. In het voertuig trof de politie een vuurwapen aan. In de fouillering van de verdachte troffen de agenten een aansteker met daarin een klapmes aan. De verdachte werd ingesloten. De wapens zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Stadskanaal: honden bijten konijnen dood
De politie kreeg dinsdagochtend de melding dat twee agressieve honden op strooptocht waren geweest bij een aantal konijnenhokken in Stadskanaal. Op het erf van een gedupeerde troffen de agenten de twee honden, een bouvier en een rottweiler, nog aan. Beide honden werden naar het asiel gebracht. De eigenaar van de honden meldde zich later en hij kan een proces-verbaal tegemoet zien. In overleg met justitie wordt besloten wat er met de honden gaat gebeuren.

Ter Apel: gezamenlijke controle
Op de AG Wildervanckweg bij Ter Apel werd dinsdagochtend een controle op vrachtautos gehouden door de politie in samenwerking met de douane en VROM. Van de zes gecontroleerde koelautos kreeg er 1 een proces-verbaal voor lekkage van CFK. Verder werden er bonnen geschreven voor gordel (3), dreigende vallende lading (2), overbelading (2), geen kentekenplaat 92) en het voeren van mistlicht zonder mist (1). De controle duurde van 06.00 uur tot 12.00 uur.

Delfzijl: greep uit geldkistje
Een medewerkster van een restaurant aan Kuilsburg meldde dinsdagavond bij de politie dat een nog onbekende man een greep in een geldkistje van de eetgelegenheid had gedaan. De man stond voor de balie en toen de medewerkster door een telefoontje even afgeleid was, zag de man kans achter de balie te komen en geld uit een geldkistje weg te nemen. Daarna rende hij hard de zaak uit. De politie stelt een onderzoek in.

Snelheidscontroles
Op de Oudestreek in Zevenhuizen werd disndagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 312 gecontroleerde voertuigen reden er 29 sneller dan de limiet van 60 km per uur. Hoogste snelheid 93 km per uur. Met de lasergun werd gecontroleerd op de Unikenstraat in Stadskanaal waar zon 480 voertuigen werden gemeten. 22 overschreden de maximumsnelheid van 50 km per uur met meer dan 20 km. Hoogst gemeten snelheid was 88 km per uur. Een 18-jarige bromfietser uit Wildervank was bij de controle hardleers want na betrapt te zijn op een overschrijding van 25 km te snel reed hij na het ontvangen van de bon hard weg. Zijn snelheid werd weer gemeten en was 18 km te snel. Hij krijgt nog weer een bon. In Wildervank werd op de KJ de Vriezestraat met de lasergun de snelheid gemeten van 235 voertuigen. Hiervan reden er 20 meer dan 20 km te hard boven de toegestane 50 km per uur. Hoogste snelheid was 98 km per uur.