Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 2 september 2003
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester A.A. van der Most-de Ridder
1. Concept-besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 26 augustus 2003. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten met inachtneming van een correctie.
2. Intergemeentelijke samenwerking in Utrecht-West. Toelichting:
Op 12 september a.s. vindt een conferentie plaats van de gemeentesecretarissen van 8 samenwerkende gemeenten in Utrecht-West. Deze conferentie dient ter voorbereiding van het bestuurlijk overleg op 3 oktober. De bedoeling van de conferentie is om de kansen en bedreigingen van een niet vrijblijvende en geformaliseerde intergemeentelijke samenwerking in beeld te brengen. Ambtelijk advies:
De gemeentesecretaris input geven t.b.v. de conferentie van gemeentesecretarissen op 12 september 2003.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Op 22 september a.s. vindt nader overleg in een extra B&W- vergadering plaats.

3. Intrekking vaste standplaats als bedoeld in artikel 2.3. van de Marktverordening gemeente Abcoude 2001.
Toelichting:
Het is gebleken dat vergunninghouder als vaste standplaatshouder op de weekmarkt in Abcoude vanaf 3 juli 2003 zonder een bericht van afwezigheid niet meer op de markt is verschenen. Bij brief van 19 augustus 2003 is hem verzocht binnen 10 dagen mee te delen waarom hij zonder kennisgeving is weggebleven. Op deze brief is niet geantwoord. Ambtelijk advies:
Een verleende vergunning voor een vaste standplaats als bedoeld in artikel 1.1, lid d van de Marktverordening op grond van artikel 4.2. van de Marktverordening in te trekken. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Verslag bespreking met de voorzitter van het extern bestuur van de Vereniging Open Jongeren Centrum Tumult inzake de Drank- en Horecavergunning van Tumult. Ambtelijk advies:
Voor kennisgeving aannemen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Beleidsplan brandweer 2003-2006.
Toelichting:
De essenties van het beleidsplan zijn weergegeven in bijgaande samenvatting. Ambtelijk advies:
Kennisnemen van beleidsplan brandweer en vaststellen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.


PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Uitspraak in hoofdzaak voorlopige voorziening Winkeldijk 1. Toelichting:
De rechtbank verklaart het beroep gegrond, vernietigt het besluit en draagt de gemeente op een nieuw besluit te nemen. Inmiddels is een advies gevraagd aan de agrarische beoordelingscommissie. Tevens wordt bezien of het mogelijk is het bestemmingsplan aan te passen. Geadviseerd wordt dit eerst af te wachten alvorens een nieuw besluit te nemen.
Ambtelijk advies:
Uitspraak van de rechtbank voor kennisgeving aannemen. Advies van de agrarische beoordelings- commissie afwachten alvorens een nieuw besluit te nemen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W wensen nader inzicht in de besluitvorming van 1977.
2. Controle gebruiksvergunning Hockeyvereniging Abcoude. Toelichting:
Geconstateerd is dat het buitenterras met de bijbehorende buitendeuren (tweede nooduitgang) niet aanwezig is. De kantine heeft hierdoor maar één vluchtweg. De brandweer adviseert maximaal 100 personen toe te laten in de kantine zolang de nooduitgang niet aanwezig is. Tevens is geconstateerd dat de scheidingswand tussen de kantine en de wc-groep niet 30 minuten brandwerend is. Dit is in strijd met de gebruiksvergunning.
Ambtelijk advies:

1. Voorgesteld wordt handhavend op te treden en belanghebbende te gelasten binnen 3 maanden de scheidingswand tussen de kantine en de wc-groep 30 minuten brandwerend te maken.
2. Voorgesteld wordt belanghebbende mee te delen dat uw college voornemens is de gebruiksvergunning te wijzigen door maximaal 100 personen toe te laten. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Rapportage Besluit Luchtkwaliteit van de provincie Utrecht. Toelichting:
Het opstellen van een rapportage Luchtkwaliteit valt onder de wettelijke milieutaken die voor onze gemeente door de milieudienst Noordwest Utrecht worden uitgevoerd. De milieudienst doet dat voor alle gemeenten die bij de milieudienst zijn aangesloten. Dit betekent dat het rapport een compleet overzicht geeft van de luchtkwaliteit in de regio. De nodige onderzoeken om gegevens te verkrijgen van wegen die niet in beheer bij de gemeente zijn worden door de wegbeheerder uitgevoerd, verwerkt en gerapporteerd zodat deze in het rapport kunnen worden opgenomen. Ambtelijk advies:
Luchtkwaliteitsgegevens die betrekking hebben op de gemeente Abcoude opnemen in de regionale rapportage Luchtkwaliteit die door de regionale milieudienst Noordwest Utrecht wordt opgesteld. B&W-besluit:
B&W persisteren bij hun eerdere besluit, dat slechts meegewerkt wordt als het Rijk t.a.v. de A2 de ambtelijke kosten vergoedt.

4. NME Jaarprogramma 2003-2004.
Toelichting:
De gemeenten in onze regio (Abcoude, Breukelen, Loenen, Maarssen, Maartensdijk/De Bilt (alleen voor NME), De ronde Venen en Woerden) werken al sinds 1993 samen op het gebied van natuur en milieu. Dit geldt ook voor natuur- en milieueducatie. Jaarlijks wordt door de Milieudienst een jaarprogramma aan de scholen aangeboden. In dit jaarprogramma vinden de scholen het complete NME-aanbod. Zij kunnen zich middels opgavenformulieren opgeven voor de verschillende NME- activiteiten.
Ambtelijk advies:
Het jaarprogramma 2003-2004 van de afdeling Natuur- en Milieueducatie van de Milieudienst Noord- West Utrecht voor kennisgeving aannemen.
B&W-besluit:
In het kader van de bezuinigingstaakstelling worden de milieutaken beperkt tot de strikt wettelijke. Het is aan de gemeenteraad om te bepalen of men door wil gaan met -niet wettelijk verplichte- educatie.
---



5. Principe verzoek voor het uitbreiden van een bestaand gebouw tot een woning aan de Lange Coupure te Baambrugge.
Toelichting:
Er is een brief binnengekomen bij de gemeente waarin wordt gevraagd om een bestaand gebouw aan de Lange Coupure te Baambrugge uit breiden en het nieuwe pand als woning te gebruiken. Tevens wenst de verzoeker op den duur een hoveniersbedrijf te starten. Het verzoek is zowel in strijd met het huidige als toekomstige bestemmingsplan, aangezien er op het betreffende perceel een agrarische bestemming rust waarop geen woningen gebouwd mogen worden. Het starten van een hoveniersbedrijf past eveneens niet in het huidige en toekomstige planologische regime, aangezien de agrarische gronden ten dienste moeten staan voor de landbouw en de openheid van het landschap en er alleen grondgebonden veehouderij is toegestaan. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt geen medewerking te verlenen aan het principe verzoek, aangezien het verzoek zowel in strijd is met het huidige als toekomstige bestemmingsplan ´Buitengebied´. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Rapportage Vrom inspectie, Inspectie bouwregelgeving, verificatiejaar 2002. Toelichting:
Begin 2003 (februari en maart) is door de Inspectie Bouwregelgevening van het ministerie van Vrom een inspectieonderzoek in onze gemeente uitgevoerd. De gegevens die zijn gerapporteerd hebben betrekking op het jaar 2002. In het rapport wordt een aantal aanbevelingen gedaan waardoor het functioneren van bouw- en woningtoezicht kan verbeteren. De inspectie vraagt om een plan van aanpak waarin wordt aangegeven hoe wij als gemeente omgaan met de aanbevelingen en wat we gaan doen om het functioneren, daar waar we onvoldoende scoren, te verbeteren. Ambtelijk advies:
Kennis nemen van brief en rapportage Vrom inspectie, met name conclusies en aanbevelingen vanaf pagina 37 en algemeen oordeel op pagina 43;
Aanbevelingen overnemen en verwerken in een plan van aanpak vóór 1 november 2003. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. 2e Aanvullend advies grondverkoop Burg. Dedelstraat. Toelichting:
De argumenten om de grond niet te verkopen komen voort uit overwegingen van ruimtelijke aard: De feitelijke situatie wijzigt, een deel van de openbare ruimte, die als zodanig wordt gebruikt, wordt particuliere ruimte. De groenstrook, die nu de weg van het trottoir scheidt, wordt gewijzigd in trottoir hetgeen ook de kap van een aantal bomen met zich mee brengt. Het straatbeeld wijzigt ingrijpend, meer versteend, minder ruim in opzet en is daarmee minder passend in de ruime opzet van de wijk. Ambtelijk advies:
Aanvraag niet honoreren, het wijzigt de feitelijke situatie en leidt tot een ander, meer versteend straatbeeld.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. 2e Aanvullend advies grondverkoop percelen naast C.P. van der Leestraat 38. Toelichting:
De desbetreffende percelen liggen tussen twee woningen en bevatten alleen maar laag struikgewas. Er is al een stuk grond in gebruik genomen. De gemeente heeft onderhoudskosten aan dit perceel. Het is aan te bevelen om de percelen te verkopen aan de aanvrager. RO vindt dat het binnen het beleid past het perceel te verkopen.
Ambtelijk advies:
Aanvraag honoreren door de groenstrook van +/- 145 m2 grenzend aan de desbetreffende woningen te verkopen volgens het bestaande beleid. Heeft volgens VROM geen planologische consequenties. RO vindt dat het binnen het beleid past en is voorstander van de verkoop van perceel. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


3. 2e Aanvullend advies grondverkoop C.P. de Grootstraat 16 t.b.v. uitbreiding tuin. Toelichting:
Volgens het groenstructuurplan en het door VROM vastgestelde beleid kan het bedoelde perceel worden verkocht tegen de prijs van het door het college van B&W vastgestelde beleid grondprijzen t.b.v. verkoop groenstroken binnen de bebouwde kom van Abcoude en Baambrugge. Bewoners kunnen op deze manier het gebruik legalisere. Er is immers op gemeentegrond gebouwd en deels wordt de grond gehuurd. RO benadrukt dat het bestaande beleid de verkoop vereist. Ambtelijk advies:
Aanvraag in door de gemeente aangepaste vorm honoreren door de groenstrook van 266 m2 grenzend aan de woning te verkopen volgens het bestaande beleid, strokend met het bestemmingsplan zoals weergegeven door de afdeling VROM.
RO stemt hier beleidsmatig mee in omdat de bestaande situatie blijft. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. 2e Aanvullend advies grondverkoop perceel gelegen naast Kerkstraat 126. Toelichting:
Het perceel gelegen naast de Kerkstraat 126 is een toegangspad voor de Kerkstraat 122. De bewoners van Kerkstraat 122 betreden via dit pad hun perceel. Onder het genoemde perceel liggen kabels en/of leidingen dit is duidelijk omdat er op het pad tegen de schuur aan een gasleidingverklikkerpaal staat. Tevens valt het onder het bestemmingsplan Beschermd Dorpsgezicht. Verkoop is mogelijk als er aan de voorwaarden voldaan wordt en de nabijgelegen bewoners van de nummers 128 t/m 130 en 122 hier geen bezwaar tegen hebben.
Ambtelijk advies:
Aanvraag voor verkoop perceel aan eigenaren van Kerkstraat 126 honoreren mits bewoner kan aantonen dat de bewoners van de nummers 128 t/m 130 en 122 hier geen bezwaar tegen hebben. In het contract dient t.z.t. de erfdienstbaarheid en recht van overpad te worden opgenomen. B&W-besluit:
B&W besluiten niet tot verkoop over te gaan i.v.m. mogelijke juridische complicaties.
5. 2e Aanvullend advies grondverkoop perceel naast C.P. van der Leestraat 40. Toelichting:
De desbetreffende perceel ligt tussen twee woningen en bevat alleen maar laag struikgewas. Het is een stuk dat niet van essentieel belang is voor de gemeente. De gemeente heeft er alleen maar onderhoudskosten aan. Het is aan te bevelen om de percelen te verkopen aan de aanvrager. RO vindt dat het binnen het beleid past het perceel te verkopen. Ambtelijk advies:
Aanvraag honoreren door de groenstrook van +/- 115 m2 grenzend aan de desbetreffende woningen te verkopen volgens het bestaande beleid. Heeft volgens VROM geen planologische consequenties. RO vindt dat het binnen het beleid past en is voorstander van de verkoop van perceel. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Verzoek om schriftelijke goedkeuring ex artikel 18 lid 1 van tussen eigenaar / verhuurder en gemeente gesloten koopovereenkomst om een gedeelte van de bedrijfsruimte aan de Hollandse Kade 10 op het bedrijventerrein Hollandse Kade te verhuren. Toelichting:
Er is een verzoek binnengekomen om toestemming te geven aan een eigenaar / verhuurder van een bedrijfspand aan de Hollandse Kade 10 om te kunnen verhuren aan derden. De eigenaar heeft een concept huurovereenkomst overgelegd die getoetst is aan de geldende verhuurvoorwaarden. In de raadsvergadering van 25 september 2003 staat een voorstel op de agenda om nieuwe kaders vast te stellen waarbinnen het college onderhandelingsruimte heeft om grond uit te geven. Eén van de kaders houdt in dat het college de condities waaronder aan derden mag worden verhuurd nader kan vaststellen. Er wordt reeds voorgesteld de voorwaarde inzake het overleggen van een bankgarantie te schrappen. Hierop wordt bij de toetsing van dit verzoek vooruitgelopen. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt te besluiten de schriftelijke goedkeuring ex artikel 18 lid 1 uit de Koopovereenkomst Fluitekruid - Noord te verlenen.
B&W-besluit:
Een beslissing wordt aangehouden in afwachting van besluitvorming door de raad op 25-9 over de nieuwe kaders.

---



7. Nieuwe overeenkomst inzake de exploitatie van oriëntatie- en informatievoorzieningen & industriële bewegwijzering in de gemeente.
Toelichting:
De gemeente heeft sinds 1995 een exploitatieovereenkomst met Scheffer´s Reklame b.v. Scheffer´s Reklame is sinds april 2003 overgenomen door CityTec Reklame. CityTec Reklame wil een nieuwe exploitatieovereenkomst sluiten met de gemeente. Na ondertekening wil CityTec Reklame z.s.m. de bestaande systemen vernieuwen.
Ambtelijk advies:
Onder voorwaarden de overeenkomsten aangaan met CityTec Reklame voor vernieuwing bestaande pijlverwijssysteem en plattegrondinformatiekasten en plaatsing van een nieuw pijlverwijssysteem bij bedrijventerrein Hollandse Kade.
B&W-besluit:
Wordt aangehouden. De wethouder wenst nader overleg met het ambtelijk apparaat.
8. Aanvullend advies kredietaanvraag t.b.v. het actualiseren van de nota "Ongezuiverde afvalwaterlozingen in het buitengebied Abcoude", planvorming en de voorbereiding van riolering in het buitengebied voor fase 2 t/m 4. Hiervoor wordt een krediet aangevraagd. Toelichting:
In de collegevergadering van 5 augustus is het ambtelijk advies aangehouden. Gezien het hoge bedrag is om een specificatie van het gevraagd krediet gevraagd. In het advies wordt gespecificeerd waar de kosten uit bestaan.
Ambtelijk advies:
Instemmen met het aanvragen van een raadskrediet t.b.v. het actualiseren van de nota "Ongezuiverde afvalwaterlozingen in het buitengebied Abcoude", planvorming en de voorbereiding van riolering in het buitengebied voor fase 2 t/m 4.
B&W-besluit:
Wordt een week aangehouden i.v.m. nader overleg tussen de wethouder en het ambtelijk apparaat.
9. 2e Aanvullende advies grondverkoop Grevenstukstraat 7 t.b.v. uitbreiding tuin. Toelichting:
Wegens bouwplannen Baambrugge-Oost is het in het algemeen belang dit perceel niet te verkopen. Deze grond kan bij de ontwikkeling van Baambrugge-Oost nuttig zijn, al of niet van tijdelijke aard. Ambtelijk advies:
Aanvraag verkoop groenstrook van 118 m2 grenzend aan de woning opschorten i.v.m. flexibiliteit ontwikkeling Baambrugge Oost. Op dit moment niet verkopen. Eventueel mogelijke verkoop na realisatie bouwlokatie Baambrugge-Oost.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

10. Begroting 2004.
Toelichting:
Voor het vervolg van het begrotingsproces is vervolgprocedure opgesteld. Tevens zijn aanvullende voorstellen aangeleverd en zijn een aantal van de oorspronkelijke voorstellen nader onderbouwd. Ambtelijk advies:
Kennis te nemen van de vervolgprocedure van de begrotingsbehandeling. Besluit te nemen over de aanvullend ingediende begrotingsvoorstellen. De nadere onderbouwing van de oorspronkelijke begrotingsvoorstellen zonodig te bespreken.
B&W-besluit:
B&W hebben behoefte aan nadere bestudering en overleg. De behandeling in commissies wordt opgeschort en het tijdpad voor behandeling in de raad wordt aangepast.
---


PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn


1. Vergoeding kosten inbraak- en brandmeldinstallatie CNS Abcoude. (Aangehouden 26-8 j.l.)
Toelichting:
Het schoolbestuur van de CNS heeft verzocht de kosten te vergoeden van de aanleg van een inbraak- en brandmeldinstallatie. De vervanging van de inbraakinstallatie is evenwel een zaak voor het schoolbestuur. Gezien de eerder uitgebrachte offerte voor de brandmeldinstallatie voor alle nog onbeveiligde scholen wordt voorgesteld om akkoord te gaan met de aanleg op dit moment bij de uitbreiding van de school en de voorfinanciering door de school in afwachting van definitieve besluitvorming door de gemeente over de vergoeding van de kosten. Ambtelijk advies:

-akkoord gaan met de aanleg en voorfinanciering van de brandmeldinstallatie door het schoolbestuur van de CNS;

-de uiteindelijke vergoeding bij de definitieve besluitvorming van de overige scholen vaststellen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten met dien verstande, dat de uiteindelijke vergoeding gebaseerd wordt op de goedkoopste offerte en de gemiddelde kosten van overige scholen.
2. Notitie Wet Werk en Bijstand.
Toelichting:
De Wet Werk en Bijstand (WWB), waarvan de invoering gepland staat per 1 januari aanstaande, betekent een enorme wijziging van beleid en uitvoering. Van gemeenten wordt verwacht dat zij hun visies op lokaal beleid van Werk, Inkomen en Zorg vertalen in een effectief integraal beleid en de uitvoering daarop inrichten. Ambtelijk advies:
Deze notitie ter kennisname brengen van de commissie. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W wensen nader inzicht in de personele consequenties die verbonden zijn aan de taakverzwaring. Eveneens dient inzicht te worden gegeven in een mogelijke discrepantie tussen de volledige verantwoordelijkheid van de gemeente in het kader van de wet en de rapportageplicht richting het Rijk m.b.t. fraudebestrijding.
3. Ingebruikname portocabin bij Tumult.
Toelichting:
Ingebruikname van de portocabin bij Tumult.
Ambtelijk advies:
Instemmen met ingebruikname van de portocabin met als tegenprestatie 50 per maand voor onkostenvergoeding voor gas, water en licht.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Gebruik multifunctionele zalen Piet Mondriaan Gebouw met nieuwe keukeninrichting en mobiele geluidsinstallatie.
Toelichting:
De keukeninrichting van het Piet Mondriaan Gebouw is eenvoudig. Voor een betere verhuur van de multifunctionele zalen dient deze aangepast te worden. Een geluidsinstallatie ontbreekt. Voor een goede bedrijfsvoering is deze noodzakelijk.
Ambtelijk advies:
In te stemmen met nieuwe keukeninrichting en mobiele geluidsinstallatie voor het Piet Mondriaan Gebouw.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W wensen z.s.m. een geactualiseerd exploitatieoverzicht.
5. Aanvraag gemeentegarantie Abcouder Lawn Tennis Club (ALTC). Toelichting:
De ALTC heeft een aanvraag ingediend voor een gemeentegarantie in verband met de verbouwing van het clubhuis. Het gaat om een garantie voor een annuitarie lening voor een bedrag van 130.000,--. Geadviseerd wordt om onder voorwaarden akkoord te gaan met de gevraagde gemeentegarantie. Ambtelijk advies:
Akkoord gaan om onder voorwaarden de gevraagde gemeentegarantie te verlenen. B&W-besluit:
De ALTC dient eerst antwoord te geven op een aantal vragen conform het advies van de beleidsambtenaar financiën.

---



6. Concept-subsidieprogramma welzijn 2004 met bijbehorende inspraakprocedure. Toelichting:
Het concept-subsidieprogramma welzijn 2004 bevat de voornemens van het college van burgemeester en wethouders met betrekking tot het verlenen van subsidie aan de verschillende organisaties werkzaam op het welzijnsterrein over het jaar 2004. Op grond van de inspraakprocedure krijgen de betrokken organisaties de gelegenheid hun zienswijze te geven op het concept-subsidieprogramma en eventueel onder strikte voorwaarden voor een éénmalige compensatie in aanmerking te komen. Het is de bedoeling dat de raad het subsidieprogramma in de vergadering op18 december 2003 vaststelt. Ambtelijk advies:

1. Akkoord gaan met het concept-subsidieprogramma welzijn 2004 en de begeleidende concept-brief
2. De bijbehorende inspraakprocedure vaststellen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Wordt aangehouden i.v.m. het verschuiven van de begrotingsbehandeling.

7. Lidmaatschap bestuurscommissie Piet Mondriaan Gebouw. B&W-besluit:
Wethouder Doorn deelt mede, dat i.v.m. mogelijke belangenverstrengeling hij geen zitting zal nemen in de bestuurscommissie. Het college gaat hiermee akkoord. Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 9 september 2003. De secretaris, de burgemeester,


---


MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 2 september 2003
O P E N B A A R
1. Aanvraag bouwvergunning verplaatsen hooiberg, Rijksstraatweg 135, Baambrugge. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 22-8-2003:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag bouwvergunning veranderen en vergroten woonhuis, Pr. Willem Alexanderstraat 24, Baambrugge.
Ambtelijk advies:
Toepassing geven aan een vrijstellingsprocedure ex art. 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening:
a. bouwplan publiceren in de VAR van 4-9-2003; b. het bouwplan gedurende vier weken ter visie leggen. Mandaatbesluit d.d. 22-8-2003:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag sloopvergunning voor de gedeeltelijke sloop van een schuur, Winkeldijk 34 te Abcoude.
Ambtelijk advies:
Sloopvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 22-8-2003:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag bouwvergunning vergroten winkelpand, veranderen winkel/woonhuis, Hoogstraat 4, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 26-8-2003:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Aanvraag bouwvergunning onderheinen fundering voorhuis, Voetangelweg 8, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 28-8-2003:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---