Gemeente Zevenaar

Nu bekijken Nummer: 03.5012
Probleemverkenning starters op de woningmarkt.

1. Conceptueel model van de starterslening aan de gemeenteraad voorleggen en de politieke wenselijkheid en haalbaarheid vaststellen.

2. In voorkomend geval de gemeenteraad het maximale budget voor het revolving fund vast laten stellen (te dekken door de algemene reserve).

3. Na positieve besluitvorming door de raad de starterslening nader uitwerken (w.o. financiering en voorwaarden).

BESLUIT:
TOELICHTING:
Het is een algemeen bekend gegeven dat starters het momenteel door verschillende oorzaken moeilijk hebben op de woningmarkt. In Zevenaar is de situatie niet anders. Van diverse kanten komen signalen over de beperkte mogelijkheden en kansen voor starters. Er is een globale verkenning gemaakt van de mogelijkheden om de kansen van starters op de koopmarkt te verbeteren. De starterslening wordt als kansrijk gezien, maar vergt een grote inzet van middelen van de lokale overheid. Vooralsnog zijn hier geen middelen voor gereserveerd.

Nummer: 03.4230
ONDERWERP:
Nota lokaal gezondheidsbeleid 2004-2007.
ADVIES:
Nota ter vaststelling voorleggen aan de raad.
TOELICHTING:
In de Wet Preventie Volksgezondheid is opgenomen dat gemeenten eenmaal in de vier jaren een nota gezondheidsbeleid vaststellen. De eerste periode is van 2004 tot en met 2007.
Nummer: 03.5014
besluiten d.d. 27 augustus t/m 3 september 2003. Nummer: 03.5016
Agenda voor de raadsvergadering van 17 september 2003. Agenda voor kennisgeving aannemen en voorleggen aan de voorzitter van het raadspresidium.
BESLUIT:

Nummer: 03.5017
ONDERWERP:
Verslag raadscommissie Welzijn d.d. 2 september 2003. ADVIES:
Verslag vaststellen conform concept.
BESLUIT:

Nummer: 03.4213
ONDERWERP:
Enquête zwerfvuil.
ADVIES:

1. Enquête invullen volgens concept.

2. Eventuele vervolgactiviteiten van Stichting Nederland Schoon (SNS) te zijner tijd op geschiktheid voor Zevenaar beoordelen.

Stichting Nederland Schoon (SNS) is bezig met acties om de hoeveelheid zwerfvuil te verminderen en heeft de gemeenten geënquêteerd naar de stand van zaken in hun gemeente.
Nummer: 03.4556
Aanvraag lichte bouwvergunning voor het bouwen van een tuinhuis op het perceel Witte Kruis 25 te Babberich, in opdracht van de heer J.A.M. Campschroer, Witte Kruis 25, 6909 BK Babberich. Vrijstelling verlenen van het vigerend bestemmingsplan met toepassing van artikel 19 lid 3 WRO en de gevraagde bouwvergunning verlenen. De zienswijze van de heer en mevrouw De Groot beantwoorden met bijgevoegde brief.
Conform advies
Nummer: 03.5015
ONDERWERP:
Besluitenlijst vergadering B&W van Zevenaar d.d. 2 september 2003. ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.
BESLUIT:
Conform advies
Nummer: 03.4911
Verzoek van de heer Van Uem om medewerking te verlenen aan de bouw van een bijgebouw op het perceel Zonegge 11-16 te Zevenaar. In beginsel besluiten de gevraagde medewerking te verlenen met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de heer Van Uem hiervan op de hoogte stellen. In feite gaat het om de verbouw van een bouwvergunningvrije driewandige overkapping tot een vierwandig bijgebouw. Burgemeester en wethouders zijn in beginsel bereid hiervoor vrijstelling te verlenen van het ter plaatse geldende bestemmingsplan Lentemorgen 1 met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het bijgebouw is in strijd met dit bestemmingsplan omdat voor een klein deel wordt gerealiseerd op grond met de bestemming openbaar groen (een voormalig gemeentelijk groenstrookje).

Nummer: 03.5052
ONDERWERP:
Verslag raadscommissie Algemene Zaken d.d. 4 september 2003. ADVIES:
Verslag vaststellen conform concept.
BESLUIT: