Gemeente Emmen

Persbericht: Project MMint beëindigd

10 september 2003

Het project MMint een informatiepunt voor sociale voorzieningen wordt beëindigd. De voorlichtingstaken worden overgedragen aan de afdeling Voorzieningen Gehandicapten van de gemeente Emmen en vervolgens aan het nog op te richten Loket Zorg en Welzijn.

Eind jaren negentig bleek dat er weinig gebruik werd gemaakt van bestaande minimaregelingen. Hieruit is op 1 juni 2001 het project MMint ontstaan. Dit project moest door gerichte informatie- verstrekking het zogenaamde ondergebruik tegengaan. Het had als doel schriftelijk en mondeling informatie over sociale voorzieningen aan burgers en intermediairs te verstrekken.

Door de invoering van de Wet Werk en Bijstand per 1 januari 2004 wordt gemeenten grotendeels de mogelijkheid ontnomen een categoriaal minimabeleid te voeren. Dit heeft tot gevolg dat het aantal minimaregelingen sterk wordt teruggebracht. Voor MMint blijven er
onvoldoende taken over door te kunnen gaan. De arbeidscontracten van de twee medewerkers worden van rechtswege beëindigd. Om de informatievoorziening voor de resterende regelingen voor de burger zo toegankelijk mogelijk te maken zullen deze bij de afdeling Voorzieningen Gehandicapten en vervolgens bij het nog op te richten Loket Zorg en
Welzijn worden ondergebracht.

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van de sites waarmee een link is aangebracht op basis van een aantal criteria, valt niet onder verantwoordelijkheid van de gemeente Emmen.

© 2003 Gemeente Emmen