Gemeente Goes

Persbericht

Verkeershinder A. Fokkerstraat - uitgebreide versie

In de week van 8 t/m 12 september is het kruispunt van de Anthony Fokkerstraat met de A256 in Goes gedurende de avond (vanaf 19.00 uur) en de nacht (tot 06.00 uur) volledig afgesloten voor autoverkeer. Er is een omleidingroute ingesteld die is aangegeven met de gebruikelijke gele borden. Overdag is het kruispunt open voor het verkeer. In de avond- en nachtelijke uren wordt op dit kruispunt een rotonde aangelegd, waarvoor vorig jaar reeds de basis werd gelegd in de vorm van een zandophoging direct naast het huidige weglichaam van de A. Fokkerstraat. Nu de ondergrond zich voldoende heeft gezet kan met de feitelijke aanleg van de geplande rotonde worden begonnen.

Deze rotonde vinden de wegbeheerders, Provincie Zeeland en gemeente Goes, noodzakelijk om de doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid ter plaatse van de oostelijke aansluiting van de A256 (beter bekend als de "Deltaweg") op de Anthony Fokkerstraat te verbeteren. Met name in de ochtendspits staat er vaak een lange file op deze afslag van de A256 om Goes via deze route binnen te komen. Hun bestemming ligt voornamelijk op de verschillende bedrijven terreinen in de Poel.

Deze rotonde zal voorlopig drie aansluitingen hebben. Bij de gemeente worden echter al voorbereidingen getroffen voor de uitvoering van een zogenaamde vierde poot aan de rotonde, die voor een afzonderlijke aansluiting op het parkeerterrein van de Zeelandhallen zorgt.

Ook de westelijke aansluiting van de A256 op de Anthony Fokkerstraat wordt onder handen genomen. De verkeersveiligheid laat ook hier te wensen over. Een rotonde is hier niet nodig. Wel komen er twee grote verkeersplateaus in de rijbaan van de A. Fokkerstraat en komt de uitvoegstrook van de Fokkerstraat te vervallen. De snelheid van het verkeer wordt geremd en conflicterende richtingen hebben beter zicht op elkaar en kunnen beter op elkaar inspelen.

Zowel de oostelijke als de westelijke aansluiting van de A256 komt, in afwijking van de huidige situatie, binnen de bebouwde komgrens te liggen, zodat de snelheidslimiet ter plaatse wordt teruggebracht naar 50 km/h.

De gemeente Goes is verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering van de plannen. De totale kosten van het project bedragen ca. 800.000,00 en worden gezamenlijk gedragen door het Ministerie van Economische Zaken, de provincie Zeeland en de gemeente Goes