Gemeente Goes

Persbericht

Uitbreiding fietsparkeren binnenstad Goes

De stallingsmogelijkheden voor fietsen nabij het centrum van Goes worden binnenkort verbeterd. Bij twee belangrijke entrees van de binnenstad wordt het aantal fietsparkeerplaatsen flink uitgebreid. Het betreft het parkeerterrein Oostwal, direct naast de Gasthuisstraat, in de volksmond ook wel "de Bult" genoemd. Hier komen 208 nieuwe fietsparkeerplaatsen. Dit gaat ten koste van 6 autoparkeerplaatsen. De aanwezige invalide parkeerplaatsen worden wat opgeschoven. De tweede locatie is de entree bij de Ganzepoortstraat. De bestaande fietsparkeerplaats wordt hier een stukje verder het plantsoen van de Oostwal in doorgetrokken. Zodoende kunnen er 149 stuks fietsen meer worden gestald.

Op beide locaties worden fietsenklemmen van het model "Twin Tulip" toegepast. De gemeente heeft voor deze keus met verschillende modellen geëxperimenteerd, waarbij dit model als beste uit de bus kwam. Ze staan ook al geruime tijd bij de entree van het Oosterschelde Ziekenhuis en worden binnenkort ook geplaatst op het plein voor de nieuwe schouwburg "De Mythe". Deze fietsenklem biedt de gebruikers een praktische mogelijkheid om het frame van hun fiets aan de klem vast te zetten met een ketting of kabelslot en is zodoende goed tegen diefstal beveiligd. Dit model voldoet aan de kwaliteitsnorm "fietsparkeur".

De uitvoering start op 10 september. Er wordt begonnen met de locatie Oostwal.
De uitvoeringsduur voor beide locaties is ca. 6 weken. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf De Jonge uit Middelburg.
De totale kosten van het project bedragen ongeveer 100.000,00.