Ingezonden persbericht

Trend Micro InterScan Web Security Suite biedt hoogwaardige gateway-bescherming

Eerste HTTP/FTP-beveiligingsoplossing voor Microsoft Windows en Solaris

Utrecht, 10 september 2003 - Trend Micro (Nasdaq: TMIC; TSE: 4704), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, introduceert Trend Micro InterScan Web Security Suite voor het Microsoft Windows-besturingssysteem. Deze oplossing, die ook beschikbaar is voor het Solaris-platform, is de eerste gateway-antivirusoplossing die zich richt op HTTP- en FTP-protocollen. Hiermee wordt zakelijke gebruikers gateway-bescherming met hoge prestatieniveaus geboden.

"Trend Micro is marktleider op de server- en gateway-antivirusmarkt en heeft de weg vrijgemaakt voor netwerkbeveiliging op gateway-niveau", zegt Brian Burke, Research Manager bij IDC. "Het bedrijf is de enige grote antivirusleverancier die zich volledig richt op HTTP gateway-oplossingen. De visie en focus van Trend Micro hebben geleid tot de introductie van InterScan Web Security Suite."

InterScan Web Security Suite is ontworpen om de dagelijkse verkeerslast van grote organisaties zonder belemmeringen te verwerken. De oplossing scant al het verkeer op de HTTP/FTP gateway op virussen en andere schadelijke code. Hiermee worden stand alone HTTP-servers en Web-caching-servers met het ICAP-protocol beschermd. Trend Micro InterScan Web Security Suite presteerde zeven keer beter dan concurrerende oplossingen tijdens een test van Lionbridge Technologies. Tijdens deze test werd per seconde vier miljoen bytes aan data gescand (vergeleken met 600.000 bytes door andere oplossingen). Door de minimale vertraging in het laden van webpagina's, vergeleken met onbeschermd HTTP-verkeer, kunnen bedrijven virusbescherming inzetten zonder dat eindgebruikers hier hinder van ondervinden.

Kwetsbaar
De populariteit van internetgebaseerde maildiensten zorgt ervoor dat zelfs bedrijven met SMTP-bescherming kwetsbaar zijn voor internetwormen en andere bedreigingen. Dit bijvoorbeeld doordat medewerkers HTTP-gebaseerde e-mailaccounts zoals Yahoo of Hotmail gebruiken. Gescheiden web- en messaging-beveiligingsoplossingen bieden bedrijven een grotere flexibiliteit en betere bescherming. Dit geldt met name voor bedrijven die speciale policies en beheerrechten hebben voor HTTP- en SMTP-verkeer.

End-to-end beveiligingsstrategie
Op basis van de Enterprise Protection Strategy van Trend Micro integreert deze nieuwe oplossing met andere producten en diensten van Trend Micro, zoals Trend Micro InterScan Messaging Security Suite voor SMTP-scanning. Hiermee wordt een flexibele en centraal beheerde reeks tools voor uitbraakpreventie, -beheer en -rapportage geboden. Enterprise Protection Strategy helpt klanten de impact van bedreigingen op productiviteit en bedrijfsmiddelen te beperken. Deze complete, end-to-end beveiligingsstrategie biedt de mogelijkheid verdacht HTTP-, FTP- en SMTP-verkeer op de internet-gateway te blokkeren om de uitbraak van virussen of code te voorkomen.

IDC
Trend Micro was in 1996 pionier op het gebied van gateway-antivirusproducten. Onlangs werd het bedrijf voor het vierde opeenvolgende jaar door IDC uitgeroepen tot marktleider in dit segment.

Prijs en beschikbaarheid
Trend Micro InterScan Web Security Suite is vanaf nu verkrijgbaar voor Microsoft Windows 2000 en Windows Server 2003. Het product is ook beschikbaar voor het Solaris-platform. Naar verwachting zal in het vierde kwartaal van 2004 een Linux-versie van de oplossing worden geĂŻntroduceerd. De kosten starten bij 16 euro per gebruiker per jaar (25 gebruikers) met volumekortingen voor hogere gebruikersaantallen. Trend Micro InterScan Web Security Suite wordt momenteel geleverd met een Engelstalige interface.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers. Voor meer informatie en evaluatieversies: http://nl.trendmicro-europe.com/