Ingezonden persbericht

Trend Micro Spam Prevention Service blokkeert spamberichten met viruseigenschappen

Grotere nauwkeurigheid en betere controle op ongewenste e-mail

Utrecht, 10 september 2003 - Trend Micro (Nasdaq: TMIC; TSE: 4704), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, introduceert een nieuwe versie van Trend Micro Spam Prevention Service. Deze dienst komt tegemoet aan de eisen van organisaties die zich willen beschermen tegen het toegenomen aantal ongewenste e-mails. Trend Micro Spam Prevention Service is ontworpen om niet-productieve en schadelijke spam op de internet-gateway te blokkeren. De groeiende hoeveelheid spam met viruseigenschappen vergroot de noodzaak deze berichten aan de rand van het netwerk tegen te houden.

Schattingen wijzen uit dat de helft van alle e-mailberichten bestaat uit spam. Dit is dan ook de reden dat de overheid, bedrijven en consumenten hier actie tegen ondernemen. De afgelopen maanden is een duidelijke trend ontstaan in spam die bepaalde aspecten van virussen in zich heeft, zoals de methode om e-mailadressen te achterhalen en detectiemethodes te omzeilen. Daarnaast komt het vaak voor dat spam spyware in een klantomgeving installeert. Aan de andere kant manipuleren virussen open relay-servers en open proxies om kopieën van het virus door te sturen naar nietsvermoedende bronnen. Dit is een tactiek die bekend is van spammers. Deze convergentie van methodologieën bewijst dat spam net zoals virussen het beste op de internet-gateway kan worden tegengehouden. Organisaties met een brede expertise in antivirus- en content-beveiligingsmethodes zijn dan ook bij uitstek geschikt om een oplossing te bieden voor het spamprobleem.

Instellingen
Trend Micro Spam Prevention Service werkt naadloos samen met de andere antivirus- en content-beveiligingsproducten van Trend Micro. Deze dienst biedt nauwkeurig afgestemde en continu aangepaste methodische engine files, zodat klanten de meest ongrijpbare spam-bedreigingen het hoofd kunnen bieden. Met Trend Micro Spam Prevention Service kunnen IT-beheerders van tevoren gedefinieerde acties ondernemen, zoals labelen, afleveren of herrouteren van het bericht. Andere configuratie-instellingen voor gebruikers stellen beheerders in staat om het niveau van spamdetectie in te stellen, terwijl een optimaal prestatieniveau wordt geboden.

Witte lijsten
Versie 1.1 van Trend Micro Spam Prevention Service vergroot de filternauwkeurigheid op basis van uitgebreide instellingsmogelijkheden. Daarnaast worden met configuratieopties de operationele kosten sterk verlaagd. Beheerders kunnen nu verdachte spam direct via de applicatie verwijderen. Hiermee wordt een einde gemaakt aan de noodzaak om items die al als ongewenst zijn bestempeld, te scannen. Een filteroptie op basis van witte lijsten zorgt ervoor dat content en mail van vertrouwde afzenders zonder vertraging wordt doorgelaten. Op basis van poortconfiguratieopties kan Trend Micro Spam Prevention Service op dezelfde servers worden geïnstalleerd als andere gateway-producten, zoals Trend Micro InterScan Messaging Security Suite of Trend Micro InterScan VirusWall. Hierdoor is de inzet van extra hardware overbodig.

"De gateway is altijd een belangrijk punt om een netwerk te beschermen tegen beveiligingsbedreigingen - en spam is een steeds grotere bedreiging", zegt John Maddison, Product Group Manager gateway-producten bij Trend Micro. "Trend Micro is in de unieke positie om jaren van expertise in antivirus- en content-beveiliging op te nemen in een anti-spamtoepassing die een oplossing biedt voor de meest agressieve spambedreigingen."

IDC
Trend Micro was in 1996 pionier op het gebied van gateway-antivirusproducten. Het bedrijf was de afgelopen vier jaar marktleider voor gateway-antivirus (IDC, 2003). Trend Micro onderkent de grote invloed van ongewenste e-mail op het internetgebruik en zet haar gateway-expertise in om netwerken tegen spam te beschermen.

Prijs en beschikbaarheid
Trend Micro Spam Prevention Service 1.1 voor Microsoft Windows is vanaf nu beschikbaar. Het product is ook beschikbaar voor het Solaris-platform en zal voor het eind van 2003 in een Linux-versie verschijnen. De kosten starten bij 30 euro per gebruiker per jaar voor 25 gebruikers met volumekortingen voor grotere gebruikersaantallen. De dienst wordt momenteel geleverd met een Engelstalige interface, hoewel veel van de engine-regels taalonafhankelijk zijn.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers. Voor meer informatie en evaluatieversies: http://nl.trendmicro-europe.com/



Ingezonden persbericht